Rangers päästis endale 7. mängu, Ducks tegi Flamesiga sotid selgeks

New York Rangers jätkab pinge all edukalt mängimist. Henrik Lundqvist sai viimaks ründajate poolt toetust ning 4-3 võiduga on nüüd rootslasel võimalus kodumänguga oma meeskond teist aastat järjest idakonverentsi finaali viia. Rangers on kodus võitnud üheksa ellujäämisheitlust järjest.

(foto: Nick Wass/The Associated Press)
10. järjestikust võitu saab proovida pärast kohtumist, kus oli üsna kummaline avakolmandik. Rangers sai sealt 2-0 edu sedamoodi, et Chris Kreider skooris nii esimesel kui viimasel minutil. 24-aastane ründaja avas skoori 40. sekundil ning kasvatas edu ülekaalu väravaga mõni kümnendik enne lõpusireeni. Ta on Rangersi ajaloos esimene mängija, kes skoorinud nii kolmandiku alguses kui lõpus.

Kiirete väravatega alustati ka teisi kolmandikke. Jason Chimera tegi teise perioodi 28. sekundil ühe tagasi, enne kui 54 sekundit pärast kolmanda algust Rick Nash taas vahet kasvatas. Viiendal minutil järgnes veel Dan Boyle'i koll ning tundus, et 4-1 eduseisuga on mäng enamvähem läbi.

"Mäng, kus polnud üldse enam elu sees, muutus kiirelt selliseks, kus nad meid tõsiselt survestasid," märkis Lundqvist, kes lõpetas 42 tõrjega. Tegu tema karjääri parimaga playoffide kohtumises, mis ei vajanud lisaaega.

Kaheksandal minutil sai Capitals tänu Jevgeni Kuznetsovile kahe värava kaugusele ning kolmandiku keskel läks vahe vaid ühe peale, kui Joel Ward litri Lunqvistist mööda sai.

"On kahetsusväärne, et 1-4 taha jäädes kukkusime korralikku auku, aga meil on pingi peal suur eneseusk," rääkis Barry Trotz. "Mängijad on arvatavasti pettunud, et ei suutnud täna meie fännide ees asja ära otsustada, aga 7. mängus on surve mõlema peal. See on üks mäng, kus kaotaja läheb koju."

7. mäng on kavas ööl vastu neljapäeva ja vähemalt Aleksandr Ovetškini hinnangul saab see lõppeda vaid ühe tulemusega: "Meie võidame seeria. Mängime oma mängu ja kohtume siis Montreali või Tampaga."

Enesekindlust peaks rohkelt olema ka Rangersil, kuna mitu järjepanu peetud kohtumist on nende jaoks põhimõtteliselt juba olnud 7. mängu eest.


Rangers kaotas viimati 7. mängu 2009 aastal ning see oli just Capitalsi vastu.

Anaheim Ducksi ja Calgary Flamesi seeria vajas vaid viite mängu. Ducks kindlustas pääsu läänekonverentsi finaali 3-2 võiduga. Kogu kohtumise jooksul saeti korralikult - lõpuks saadi kokku 47 pealeviset - aga oma naha päästmiseks pidi järjekordselt viimasel kolmandikul kaotusseisust välja tulema.

Matt Beleskey tegi avaminutil ülekaalust 2-2. 26-aastane ründaja on nüüd skoorinud viies järjestikuses kohtumises ja see on Ducksi uus playoffide rekord.

Flames alustas paremini ja Jiri Hurdleri ülekaalu värav viis külalised avakolmandiku keskel ette. See tuli Ryan Kesleri neljaminutilise karistuse ajal. 30-aastane ründaja aga heastas selle teisel kolmandikul, kui ise ülekaalust litri võrku pani. Ducksi ülekaalu efektiivsus on playoffides seni super olnud - 31%.

Külalised pääsesid uuesti ette veidi vähem kui minuti pärast viigiväravat. Hudleri eeltööst sai Johnny Gaudreau oma playoffide neljanda kolli.

Pärast Beleskey tabamust suutis Ducks vastased üle üheksa minuti ilma ühegi pealevisketa hoida, aga lisaajast siiski pääsu polnud. Seal kühveldas kolmandal minutil Corey Perry võiduvärava Karri Rämö selja taha.

"Nad on pühendunud ja sihikindlad," kirjeldas oma meeskonda peatreener Bruce Bourdeau, kes oli üks hetk Perryst juba ilma jäänud, kui ta teisel kolmandikul riietusruumi ära läks.

Ducks läheb oma viiendast konverentsi finaalis võtma kolmandat võitu. Flames keskendub tulevikule. "Investeering, mis me playoffides noormängijatele tegime, on hindamatu," märkis Bob Hartley. "Nüüd nad teavad, et peavad kõvasti kannatama, et mõnda mängu võita. Ka seda, kui uskumatu mängutempo on. See ei tähenda, et see garanteerib meile edu. See on järjekordne lehekülg meie raamatus."


Edasipääsu kindlustamisega tehti ilus sünnipäevakink oma kaptenile. Ryan Getzlaf sai 30-aastaseks.

Kommentaarid