Lightning hävis Rangersile

Viimases kahes mängus kokku 12 väravat skoorinud Tampa Bay Lightning sai idakonverentsi finaali neljandas mängus tunda sama, mida New York Rangers pidi eelnevalt kannatama. Rangers viigistas seeria 2-2 peale ülekaaluka 5-1 võiduga, kus ärkasid ellu paar senimaani lihtsalt kaasareisijat.

(foto: Chris O'Meara/AP Photo)
Seni playoffides vaid ühe värava teinud Rick Nash lõpetas 2+1'ga ning oma playoffide esimese sai kirja Martin St. Louis. Kena läbimurdega avas Nash mänguskoori avakolmandiku lõpuminutitel. Teise kolmandiku alguses tundus, et mängima oli tulnud vaid üks meeskond.

Lightning sai teise perioodi keskel tänu Steven Stamkose väravale viigi kätte ning üks hetk jõuti pealevisete arvestuses 10-1 eduni. Kolmandiku lõppnumbriteks kujunesid 19-6. Kodumeeskonnal oli selge ülekaal, aga puhkama tuli minna siiski kaotusseisuga.

Pärast Stamkose väravat pani Rangers viie pealeviskega kaks väravat. Chris Kreider suskas sisse Ben Bishopi poolt lahti jäetud litri ning Keith Yandle'il õnnestus tänu Victor Hedmanist tulnud rikošetile saada oma esimene playoffide värav.

"Mängu esimeses pooles mängisime üsna hästi. Seejärel said nad mõned õnnelikud põrked ja kasutasid oma võimalused ära," tunnistas Bishop, kes lasi viis tükki vaid 24 pealeviskega. "Viimasel kolmandikul, lõpu eel, nihkusime oma mänguplaani juurest ära, aga mängu esimeses pooles mängisime hästi."

Viimasel kolmandikul sai Nash oma teise ning St. Louis skooris esimest korda alates 6. aprillist. "See, et nad täna lõpuks paar tükki skoorisid andis meile veidi hingamisruumi ja mängust ei kujunenud pingeline üheväravalise eduga mäng," rääkis Alain Vigneault. "See on ilmselgelt väga positiivne."

Tegu tänavustes playoffides esimese mänguga, mille Rangers võitis rohkem kui üheväravalise eduga.

Jon Cooper oma hoolealuste mänguga aga muidugi rahul polnud. Võimalik, et video üle vaatamine ajab taas öökima. "Need inimesed, kes hommikul mängu protokolli vaatavad võivad mõelda, et Tampa jäi teenimatult võidust ilma, aga kui sa koha peal mängu jälgisid, siis sa nii kindlasti ei mõtle," ütles Lightningu peatreener.

Lightning sai Rangersi 24 pealeviske vastu 39, aga pärast veidrat teist kolmandikku meeskonna mängu enam elu sisse ei tulnudki. Frustratsioon viis kohtumise lõpus veel ka mitmete karistusteni. PIM-e oli kodumeeskonnal lõpuks vaid kolm vähem kui pealeviskeid. Rangers jäi 26 juurde.

"Viimase 48 tunni jooksul oli raske asju mitte üleanalüüsida," lausus Rangersi ajaloos esimese väravavahina vähemalt kolmel erineval hooajal playoffides kümne võiduni jõudnud Henrik Lundqvist. "Kogu meeskond parandas oma mängu. See on hea, kui tunned, et teete seda koos, mitte vaid üks-kaks kutti."

Pärast viimast kahte mängu oldi Lundqvisti krae vahel, kuna rootslane oli alles teist korda oma karjääri jooksul järjestikustes mängudes kuus väravat lasknud. Nüüd on karm tõde see, et Bishop on kahes mängus järjest lasknud viis väravat. Selline aps juhtus tal viimati 2011. aastal.


Rangers skooris viimati playoffides võõrsil viis väravat järjestikustes mängudes 1994. aastal, kui oma viimane Stanley karikas võideti. Hea enne?

Kommentaarid