Penguins plaanib noortele keskenduda?

Pittsburgh Penguins kogus tänavu põhihooajal 98 punkti. Kui jätta välja tööseisaku tõttu lühendatud 2012/13 hooaeg, siis oli see pingviinide väikseim punktisaak alates hooajast 2005/06, kui üks teatud nr. 87 NHL-is oma esimese hooaja tegi. Aasta ebaõnnestus ja võimalik, et järgmisele hooajale tullakse seetõttu peale uue plaaniga.

(foto: Charles LeClair /USA TODAY Sports)
Penguinsi peamänedžer Jim Rutherford andis kohalikule meediale põhjaliku ülevaate suvistest plaanidest. Nende sekka kuulub drafti avaringi valiku hankimine ja noortele keskendumine.

Vabaagentide jaoks on Penguins alati ahvatlevaks variandiks olnud, aga Rutherfordi sõnul nendega tänavu väga tihedalt tegelema ei hakata: "Meil on mõned noormängijad, kes on hästi arenenud. Loodetavasti saame vabaagentide asemel mängitada mõnda noort."

Seoses vabaagentide turuga pitsitavad Penguinsit alati ka palgaruumiga seotud probleemid. Neli mängijat - Marc-Andre Fleury, Kris Letang, Jevgeni Malkin, Sidney Crosby - võtavad enda alla 32 miljonit palgafondist, mis saab järgmisel hooajal viimaste kuulduste kohaselt olema 71 miljonit dollarit. Eks seegi tõukab Rutherfordi rohkem noorte suunas vaatama.

Samas tõdes eelmisel suvel klubiga liitunud peamänedžer seda, et vabaagentide seas vaadatakse ikkagi ringi. Eriti nende hulgas, kes tänavuse hooaja Penguinsi ridades lõpetasid. Neid mängijaid on kokku üheksa. Lõplikult on "aidaa" öeldud vaid 38-aastasele ründajale Craig Adamsile.

Lisaks loodab Rutherford, et näkkab ka drafti avaringi valiku kalastamisel. Penguins loovutas enda oma David Perroni tehingus Edmonton Oilersile. "Ma ei tea, kas meil õnnestub see saada, aga mitmetel meeskondadel on neid mitu tükki ja nad äkki ei vaja neid nii palju," ütles Rutherford. "Olen paari meeskonnaga juba ka rääkinud."

Eelmisel nädalal teatas Buffalo Sabresi juht Tim Murray, et soovib ühe oma kahest valikust loovutada. Selle, mis annab 21. valikuõiguse.

Lisaks Sabresile on 26-27. juunil toimuvas draftis mitu avaringi valikut ka Arizona Coyotesil, Toronto Maple Leafsil, Philadelphia Flyersil, Winnipeg Jetsil ning tänu Penguinsile endale Oilersil.

Kommentaarid