Andrew Hammond sai kolmeaastase lepingupikenduse

Õigel ajal õiges kohas olemine võib su NHL-is teha vägagi jõukaks meheks. Küsige vaid Andrew Hammondi käest. Aastaid erinevates madalamates liigades virelenud väravavaht sai tänavu läbi juhuse NHL-is oma võimaluse ning teenis oma esitustega välja lepingupikenduse, millega ta hakkab teenima mitu korda rohkem kui varem.

(foto: Adrian Wyld/AP Photo)
Hammond tegi 2013. aasta märtsis Ottawa Senatorsiga kaheaastase lepingu, kus hooaja palgaks oli märgitud 720 00 dollarit. Kuna ta saadeti aga kiirelt AHL-i, siis pidi veebruaris 27-aastaseks saanud puurivaht rahulduma vaid 105 000 dollariga. Nüüd hakkab mees aastas teenima üle kümne korra rohkem.

Senators teatas täna, et on "The Hamburgleriga" teinud kolmeaastase lepingupikenduse, mille koguväärtuseks on 4.05 miljonit dollarit. See teeb 3.63 miljonit eurot. Rõõmustamiseks on rohkelt põhjust.


Hammond tegi oma NHL-i debüüdi eelmisel hooajal, aga jäi meeskonna juurde alles tänavu. Nädal pärast oma sünnipäeva sai ta Montreal Canadiensi vastu oma karjääri esimese stardi, kuna vigastus murdis Robin Lehneri eelmises kohtumises maha. Sealt tuli 42 tõrjega 4-2 võit ning algas ajalooline seeria, mis tegi Hammondist NHL-i ajaloos teise puurivahi, kes kõigi oma karjääri esimese 12 stardi jooksul lasknud kaks või vähem väravat.

Ta valiti märtsis liiga parimaks mängijaks ja tema toel tegi Senators muinasjutulise tõusu, mis viis klubi lõpuks playoffidesse. 23 stardiga tõi Hammond senaatoritele 20 võitu, lastes keskmiselt vaid 1.79 väravat ja omades tõrjeprotsenti 94.1%.

Ilusa hooaja eest tasustas Hammondit ka McDonald's, kes lubas mehele elu lõpuni tasuta burgereid.

Kommentaarid