Eduka MM-turniiri teinud Joonas Donskoi liitub Sharksiga

Soome hokikoondis vahetas mullused hõbemedalid tänavu maailmameistrivõistlustel kuuenda koha vastu, aga kui meeskonna jaoks tervikuna oli turniir kehvapoolne, siis särasid siiski satsis mõned mängijad individuaalselt. Üheks neist oli Joonas Donskoi.

(foto: Matej Divizna/Getty Images)
23-aastane ründaja oli viie tabamusega soomlaste suurim väravakütt ning nende kõrvale lisas ta veel ka kolm söödupunkti. Ilusad esitused ei jäänud märkamata ka suure lombi taga, kuhu ta nüüd vähemalt kaheks aastaks kolib.

San Jose Sharks on Donskoiga teinud kaheaastase lepingu, mis toob talle hooajaga sisse 925 000 dollarit, ehk veidi üle 830 000 euro.

Kuigi tõsi, arvatavati oleks Donskoi NHL-i siirdunud ka ilma eduka MM-ita. Ta tegi tänavu Soome meistrivõitlustel Oulu Kärpäti eest tõelise läbimurde. Põhihooaja 58 mänguga tuli 49 silma (19+30) ja sellele järgnes 19 playoffide kohtumises 22 punkti (6+16) ning MVP tiitel. Kärpät tuli teist aastat järjest Soome meistriks.

Donskoi on Florida Panthersi 2010. aasta drafti 4. ringi valik, aga palmide alt ei tulnud talle kunagi sobivat lepingu pakkumist. Paar aastat tagasi loobus Panthers tema mängijaõigustest.

Kommentaarid