Idakonverentsi finaal algas Rangersi võiduga

New York Rangers jätkab oma harjumuspäraseks saanud üheväravaliste võitude korjamist. Eriti on ära armutud skoori 2-1. Idakonverentsi finaali avamäng Tampa Bay Lightningu vastu oli juba üheksas 2-1 mäng, mille üheks osaliseks Rangers playoffides on olnud. Enda kasuks kallutati mäng selle skooriga seitsmendat korda.

(foto: Kathy Willens/AP Photo)
Kodupubliku ees tõusis võiduvärava kangelaseks endine Lightningu mees Dominic Moore. Aastad 2010-12 Tampas veetnud ründaja jõudis kaks ja pool minutit enne lõppu oma tänavuste playoffide esimese väravani. Pärast seda, kui Kevin Hayes terava pealeviske värava ette sunnas, põrkus litter Moore'ist Ben Bishopi selja taha. Õnnetu värav, mis sisse lasta, puurivahi jaoks, kes enne seda mitmete ilusate tõrjetega oma meeskonda mängus hoidis.

"Selliste olukordade juures pole midagi teha," kurtis 28 tõrjega lõpetanud Bishop, kes oli enne seda matši karjääri jooksul võitnud kõik kaheksa Rangersi vastu peetud mängu.

Esimese toimetas NHL-i läbi aegade pikima väravavahi selja taha Derek Stepan. Rangers konverentsi poolfinaali 7. mängu võiduvärava autor skooris 13 sekundit enne teise kolmandiku lõppu. Kamaluga õnne oli ka selle tabamuse juures. Bishop tõrjus Chris Kreideri ürituse täpselt Stepani kepi laba peale.

Lightning sai mängu tagasi viimase kolmandiku seitsmendal minutil, kui Ondrej Palat realiseeris ülekaalu olukorra. See oli aga üks vaid viiest pealeviskest, mis külalised viimase 20 minuti jookul Henrik Lundqvisti väravale said. Rootslane lükkas lõpuks kõrvale 23 üritust. Kuningas Henrik on nüüd koduses Madison Square Gardenis playoffides 31-st võidust 20 toonud nii, et tema selja taha pole üle ühe läinud. Keskmine sisse lastud väravate arv on 1.27, tõrjed 95.4% ja nende mängude hulgas on viis puhast paberit.

"Ma arvan, et me ei pannud Lundqvisti piisavalt proovile," tunnistas Steven Stamkos. "Peame kuidagimoodi rohkem pealeviskeid genereerima."

Külaliste peatreener Jon Cooper jäi kiruma avakolmandikku, olgugi et see oli ainus, kus Lightning väravat ei lasknud. "Olime seeria avakohtumise jaoks liigselt pinges," tunnistas Cooper. "Nad surusid meid ja me olime õnnega koos, et 0-0'ga puhkama pääsesime. Pärast seda oli mäng väga lahtine."

Cooperit häiris samuti vähene pealevisete arv. Rangers isegi ei blokeerinud väga palju üritusi. Ette jäädi 15 pealeviskele. Lightning sai blokke kirja kaks tükki rohkem.

Rangers ajas rahulikult oma asja ning tuli taas sellega meisterlikult toime. "Ma arvan, et me lihtsalt säilitame olenemata olukorrast rahu," rääkis Dan Girardi. "Me ei närveeri. Kui vastased viigistavad mängu, siis ei mõjuta see meid üldse. Järgime lihtsalt oma mänguplaani. Me ei eemaldu sellest kunagi. Arvan, et see on meile suureks abiks üheväravalistes mängudes."

Vaatamata nädala alguses läbitud pimesoole operatsioonile oli Ryan Callahan juba Lightningu koosseisus tagasi. Samas jäi vigastusega mängust eemale Brian Boyle, kelle füüsilisest mängust olnuks meeskonnale kindlasti palju kasu. Rangers oli jõuvõtete arvestuses üle 30-18.


Seeria jätkub Madison Square Gardenis ööl vastu teisipäeva.

Kommentaarid