Flyers leidis uue peatreeneri ülikoolide liigast

Esimene hooaja lõpus vabanenud peatreeneri tool on nüüdseks täidetud. Craig Berubest vabanenud Philadelphia Flyers määras oma uueks peatreeneriks Dave Hakstoli, kes teeb ülikoolide liigast suure hüppe NHL-i. Eelmised 11 hooaega juhendas ta Põhja-Dakota ülikooli satsi.

(foto: Matt Rourke/AP)
46-aastane Hakstol viis Põhja-Dakota seitse korda NCAA viimase nelja sekka, kaasa arvatud tänavusel hooajal. Seal jäädi Jack Eicheli ja Matt O'Connori Bostoni ülikoolile 3-5 alla. Aastate jooksul on tema käe alt läbi käinud mitmed NHL-i jõudnud mängijad, ees otsas Jonathan Toewsi ja T.J. Oshie'iga. Teiste seas ka alates eelmisest hooajast Flyesisse kuuluv Chris VandeVelde

Valik on mõnevõrra üllatav arvestades, et Flyers olnuks oma prestiižiga ahvatlevaks töökohaks mitmetele NHL-i kogenud peatreeneritele, aga klubi on kindel, et ka Hakstol suudab meeskonna eduni viia.

"Dave toob endaga suured kogemused ja edu peatreenerina. Ta on ennast võitjana tõestanud ja meil on hea meel, et ta on liitunud Flyersi perekonnaga," teatas peamänedžer Ron Hextall.

Põhja-Dakotas mängis Hakstoli juhendamisel ka Hextalli poeg Brett. See võib olla selleks sidemeks, mis kaks osapoolt kokku viis. See või siis meeste nimede sarnasus.

"Olen ülimalt elevil, et mind on määratud Philadelphia Flyersi uueks peatreeneriks," ütles Hakstol klubi kodulehe vahendusel. "Läbi Roni ja ka teiste, olen veelgi rohkem mõistnud ajalugu ning traditsioone, mis sellel organisatsioonil on. Olen väga uhke, et liitun tänasest Philadelphia Flyersiga."

Kommentaarid