Asi ametlik: Leafs tutvustas Babcocki

Arvestades Toronto Maple Leafsi reputatsiooni, võisid eilsed kuuldused selle kohta, et Mike Babcockist on saanud meeskonna uus peatreener nii mõnelegi tunduda naljana. Nüüd võib aga enda näpistamise lõpetada. Leafs tutvustas ametlikult oma uut peatreenerit, kes loodab aastaid raskustes olnud klubi tippude sekka tagasi tõsta.

(foto: Dan Hamilton/USA TODAY Sports)
"Sellest saab massiivne väljakutse," tõdes Babcock. "Ma usun, et see on kogu Kanada meeskond ja me peame Kanada meeskonna uuesti kaardile tõstma."

40ndatel ja 60ndatel domineerinud Leafs võitis viimase oma 13-st Stanley karikast 1967. aastal. Püha graal loodetakse Kanada suurimasse linna tagasi tuua. Kuigi see ei saa lihtne olema ning Babcock mõistab seda: "Ärge arvake, et valu pole tulemas, see tuleb kindlasti. Ma aga ei tulnud siia vaid selleks, et meeskond playoffidesse viia. Eesmärgiks on karikas võita."

Leafs on viimase kümne aasta jooksul vaid korra playoffides mänginud. Väljakutse seoses meeskonna käekäigu muutmisega ja perekonna soov olid need faktorid, mis 52-aastase peatreeneri Torontosse viisid. "Detroidist lahkumine oli raske otsus, aga ma tahtsin Maple Leafsi treeneriks saada ja see oli minu perekonna jaoks sobivaim valik," tunnistas Babcock, kes märkis, et Buffalo Sabres pakkus talle suuremat palka ja pikemat lepingut.

Seejuures tunnistas eile hilisõhtul üks anonüümne allikas, et Sabres oli vahepeal Babcocki liitumises juba sedavõrd kindel, et esmaspäevaseks plaaniti pressikonverentsi. Tema tulekusse usuti viimase hetkeni.


Ka Leafs polnud Babcocki saamises lõpuni kindel. Eile lendas endine Tampa Bay Lightningu boss Guy Boucher spetsiaalselt Torontosse töövestlusele. Huvi tema teenete suhtes oli suur, seda kinnitas Leafsi president Brendan Shanahan.

Võimalik, et Boucherist saab nüüd üks Babcocki abilistest. Toetava personali kokku panemisega hakatakse aktiivselt tegelema. Samuti jätkub uue peamänedžeri otsimine. Vähemalt mõneks ajaks on Torontos kõik roosiline.

Kommentaarid