Rangers elab edasi, Ducks sai 3-1 edu

Kui jama on majas, siis saab New York Rangers alati loota koduseintele. Washington Capitalsi vastu saadud 2-1 lisaajavõiduga on meeskonnal Madison Square Gardenis väljakukkumismängudest kirjas nüüd üheksa järjestikust võitu.

(foto: Jared Silber/Getty Images)
Võidu tõi lisaaja keskel kapten Ryan McDonagh. Rangers pääses üldse lisaminutitele üle noatera. Curtis Glencorss viis oma karjääri esimese playoffide väravaga Capitalsi viimase kolmandiku keskel ette ja kodumeeskond sai viigi kätte alles eelviimasel minutil.

Vaatamata selgele ülekaalule - pealevisked 43-29 - oli Rangers taas raskustes Braden Holtby üle mängimisega, kuid lõpuks see siiski õnnestus. Henrik Lunqvist oli just jäält ära uisutamas, et kuuendat väljakumängijat sisse tuua, kui Chris Kreider meeskonna hooaja päästis.

"Tulemus räägib enda eest," tõdes Kreider pärast mängu. "Tegu oli mänguga, mis su elult paar aastat röövib. Oleks tore, kui suudaksime varakult skoorida ja võta kõigilt surve maha."

Capitals jätkab oma mänguplaani järgi raiusmist ja ega konverentsi finaalikoht polnud kaugel. "Mängisime üsna hästi," ütles Barry Troz. "Nad alustasid hästi kui alguses ülekaalu ajal pealeviskeid väravale said, aga pärast seda olime kindlad mitmel alal. Peame mänguplaani lihtsalt veidi paremini teostama."

Seeria läheb nüüd Washingtoni, kus ööl vastu esmaspäeva on kavas kuues mäng. Kui seegi läheb Rangersile, siis ollakse otsustavaks matšiks Madison Square Gardenis tagasi. "Koju minnes on väga suur surve nende peal," märkis Henrik Lundqvist. "Tean täiesti kindlalt, et nad ei taha uueks mänguks siia tagasi tulla. Üritame seda ära kasutada."


Veel on sellest veidi vara rääkida, aga tuleb siiski ära märkida. Capitals on NHL-i ajaloos enim 3-1 playoffide eduseise ära kinkinud meeskond. Seda on juhtunud neli korda.

Samade numbritega eduseis on pärast läinudöiseid mänge käes ka Anaheim Ducksil. Võõrsil saadi Calgary Flamesist jagu 4-2. Kohtumine sai väga tempoka alguse, kui esimese kuue minutiga tuli kolm kolli.

Jakob Silfverberg viis Ducksi ülekaalust ette, kuid kiirelt keeras Flames olukorra pea peale. Sean Monahan viigistas vähem kui minutiga ning Michael Ferlandi poolt tuli 2-1. Selline seis püsis kuni teise kolmandiku lõpuminutiteni. Flames pudistas litri enda tsoonis ära ja Andrew Cogliano toimetas selle võrku.

Mängu pöördepunkt sündis samuti teisel kolmandikul. Koos lõpusireeniga sai Flamesi Joe Colborne kõrge kepi eest neljaminutilise karistuse. Järgnenud ülekaalust skooris kolmanda perioodi teisel minutil Matt Beleskey.

Flames sai viimasel kolmandikul ligi minuti panna 5 vs 3, aga sealt ei tulnud midagi. "Tegime arvatavasti selle seeria kõige terviklikuma mängu, aga paar eksimust lühikese aja jooksul maksid meile kätte," ütles Matt Stajan. "Teise perioodi lõpus tulnud karistuse puhul oli ebaõnne, aga tuleb kiita ka vastaseid - nad panid meid selle eest maksma. Meil oli 5 vs 3 võimalus, kust eelmises mängus värava saime, aga täna mitte."

Lõppskoori vormistas tühja väravasse Patrick Maroon. Francois Beauchemin lõpetas mängu kahe söödupunktiga ning see tegi temast läbi aegade resultatiivseima Ducksi kaitsja. Karjääri jooksul on tal playoffides nüüd kirjas 35 silma (10+25) ja sellega sai ta mööda Scott Niedermayerist.


Et ennast ellu jätta, peab Flames järgmises mängus murdma ülipika negatiivse seeria. Anaheimis pole koos playoffidega 21 kohtumist järjest mitte ühtegi võitu tulnud. Viimane võit pärineb 2006. aasta playoffide avaringst.

Kommentaarid