Niklas Svedberg pages Venemaale

Boston Bruins peab uueks hooajaks Tuukka Raskile otsima uue varumehe. Tänavu soomlase seljatagust katnud Niklas Svedberg siirdub KHL-i. 25-aastane rootslane on Ufa Salavat Julajeviga sõlminud aastase lepingu.

(foto: Marianne Helm/Getty Images)
Olles hooajal 2012/13 AHL-i parimaks väravavahiks valitud tegi Svedberg 2014. aasta alguses Bruinsi eest eduka debüüdi, kui tõi Nashville Predatorsi vastu lisaajaga saadud 3-2 võidu. Tänavu usaldati teda hooaja esimeses pooles korralikult ja kokku lasti tal alustada 14 kohtumises. Kuid on selge, et Raski ära nihutamine on Bruinsis enamvähem võimatu ülesanne.

Rootslase hooaja numbriteks jäid seitse võitu, keskmiselt 2.33 sisse lastud väravat ja tõrjete efektiivsus 91.8%. Nendega sai venelastelt kindlasti korraliku palgasumma välja rääkida.

Kui Bruins suve käigus kogenud varumeest ei leia, siis saab selleks tõenäoliselt Montreal Canadiensi tuusa P.K. Subbani noorem vend Malcolm. See tähendab, et Bruinsi ja Canadiensi vaheline rivaliteet saab veelgi vürtsi juurde. Ehk kõik hokifännid võivad Svedbergi üleminekuga seoses rõõmustada.

Kommentaarid