Kisub igavaks? Kolme seeria seis 2-0

Playoffide 2. ring on saanud selgelt vähem põneva alguses kui esimene. New York Rangers ja Washington Capitals on alustanud tasavägiselt, kuid kõigis teistes paarides on pärast kahte mängu seis ühele poolele kaldu. Kui nii edasi läheb siis on teoorias täitsa võimalik, et nädalavahetuseks on esimesed konverentsi finalistid selged.
(foto: Getty Images)
Chicago Blackhawks jahib endale kolmandat järjestikust konverentsi finaalikohta. Edu Minnesota Wildi ees on kahemänguline pärast 4 -1 võitu. Jonathan Toews pani teisel kolmandikul vähemusest tulnud väravaga vankri veerema ning hiljem lisas kaks Patrick Kane ja ühe veel ka Patrick Sharp.

"Ma arvan, et tervikuna oli see meie parim mäng," rääkis peatreener Joel Quenneville. "Meil oli kohe algusest peale hea tempo ning energia. Samuti olime kaitses kindlad. Kõik ründekolmikud olid stabiilsed, omasid rohkelt aega ründetsoonis ja valdasid litrit. Mängisid õigetmoodi."

Kane jõudis oma karjääri 101. playoffide mängus väravatega 101. punktini. "Mul on vedanud, et olen saanud mängida suurepäraste meeskonnakaaslastega, kelle kõrval tekib rohkelt häid võimalusi," märkis 2013. aasta playoffide MVP suure tähise kohta.

Wildi mängu tuli veidi elu, kui Matthew Dumba ülekaalu tabamusega vahe üheväravaliseks tegi, aga selgelt jäi millestki puudu. "Meie ei teinud vigu, ma ei tea, mis meeskond seda kohtumist mängis, aga see polnud meie," ütles peatreener Mike Yeo.


Wild on nüüd kaotanud kaheksa järjestikust Chicagos peetud playoffide kohtumist. Praeguse seeria seisu saab hakata kodus parandama. Kolmas mäng on kavas ööl vastu kolmapäeva.

Samal päeval tuleb ka Anaheim Ducksi ja Calgary Flamesi kolmas mäng. Seal loodab Ducks teha seeria seisuks sama skoori nagu kukkus välja teise mängu lõpuks. 3-0 võidumängus tuli Ryan Getzlafi ja Corey Perry poolt kaks söödupunkti ning Frederik Andersen korjas 30 tõrjega karjääri esimese playoffide nullimängu.

Flamesi väravasuul alustas Jonas Hiller asemel kohtumist Karri Rämö, kes hoidis omasid kenasti mängus. Matt Beleskey sai avakolmandikul ühe tema selja taha, kuid soomlane tõrjus ülejäänud 28 üritust, mis enne viimast kolmandikku tulid.

Paraku jäi Flamesile iseloomulik viimane kolmandiku plahvatus taas tulemata. Kolmandiku keskel kasvatas hoopis Hampus Lindholm kodumeeskonna edu ja seis viimistleti tühja võrku Nate Thompsoni poolt.

"Meil olid mõned asjad, mida me mängu jooksul hästi tegime," tunnistas Rämö. "Võitlesime kõvasti, aga kaotasime. Nüüd oleme omadega parajas augus, aga lähme koju ja seal mängides tunneme end ülihästi. Kui võidame kaks kohtumist, siis oleme hoobilt mängus tagasi."

Ducks kordas kuuenda järjestikuse playoffide võiduga oma 2003. ja 2006. aastal püstitatud klubi rekordit. Ollakse esimene sats pärast 2008. aasta Pittsburgh Penguinsit, kes alustanud playoffe kuue järjestikuse võiduga. Peatreener Bruce Bourdeau samas väga rahul 2. mänguga polnud: "Ma ei arva, et see oli meie poolt domineeriv esitus. Pärast avakolmandiku lõpetasime korralikult töötamise ning nad tekitasid meie poolel kõvasti segadust."


Põhihooajal võitis Flames kodus Ducksi vastu kolmest kaks ja alates 2012. aastast on Ducks piiri tagant ära toonud vaid kolm võitu.

Alanud nädala keskel on paaris Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning kavas kaks kohtumist järjestikustel päevadel ning nendele läheb Canadiens vastu haavu lakkudes. Kodus kaotati teine mäng 2-6.

Steven Stamkos lõpetas oma põua, pani värava kõrvale veel kaks söötu ning ellu ärkas ka Lightningu ülekaal. Kaheksast võimalusest tehti väravaks neli. Nikita Kutšerov skooris kaks tükki. Valtteri Filppula, kes tegi magusal hetkel - vahetult enne avakolmandiku lõppu - 1-1 viigivärava, lõpetas sarnaselt Stamkosele 1+2'ga.

Canadiensi õuduste õhtu võttis hästi kokku neli minutit enne lõppu tulnud viimane värav, kui J.T. Browni pealevise lendas värava ette õhku, enne kui Carey Price'i selja taha maandus. Price lõpetas vaid 18 tõrjega. Ben Bishopi poolt tuli neid 27.

Kaks minutit enne lõppu kaotas Brandon Prust igasuguse enesevalitsemise.


31-aastane ründaja sai erinevate rikkumiste eest 27 karistusminutit ja sellega polnud draama veel läbi. Pärast mängu teatas Prust, et kohtunik Brad Watson olevat teda muu kõrval alandanud erinevate sõimusõnadega. Prust lõpetas oma tiraadi sõnadega: "Selline kohtunik ta ongi. Ta tahab jumalat mängida ja kohtumist kontrollida ning see tal täna ka õnnestus."

Wilson on 19-aastase kogemusega vilemees, kellel NHL-is selja taga üle 1000 mängu. Raske uskuda, et austatud kohtunik sedamoodi käitub. Samas on keeruline uskuda ka seda, et mõni mängija midagi sellist lihtsalt välja mõtleb.


Neli ülekaalu väravat ühes playoffide mängus on Lightningu rekordi kordus. Samuti oli teist korda klubi ajaloos playoffides kohtumise lõpuks kuuel mängijal vähemalt kaks silma kirjas.

Kommentaarid