Läänekonverentsi finaal algas Ducksi selge võiduga

Kui idakonverentsi finaali avamängus pidid mõlema poole fännid kuni lõpuminutiteni higistama, siis lääne esimene mäng sellist närvikõdi ei pakkunud. Anaheim Ducks elas üle suure alguse surve ning võttis kodus Chicago Blackhawksi vastu selge 4-1 võidu. Olles nüüd tänavustes playoffides võitnud kuus järjestikust kodumängu minnakse järgmises kohtumises klubi rekordit kordama.

(foto: Mark J. Terrill/AP Photo)
Ducks sai seitse järjestikust koduvõitu 2003. aastal, kui klubi ajaloos esimest korda Stanley karikavõistlustel finaali jõuti. Sama märki saab nüüd hakata sihtima suuresti tänu Frederik Anderseni mängule. 25-aastane puurivaht lõpetas kohtumise 32 tõrjega ning aitas Blackhawksi varajast pealetungi kontrolli all hoida.

Blackhawks oli avakolmandikul pealevisetega üle 16-7, kuid hoopis kodumeeskond sai esimesele puhkepausile eduseisuga. Üheksanda minuti lõpus leidis Hampus Lindholm kauge pealevise tee Corey Crawfordi selja taha.

Michal Rozsivali vigastusest tingituna oli Blackhawksil playoffides esimest korda jääl David Runblad, kellel oli õhtul uinumisega kindlasti suuri probleeme. Just tema eksimusest läks Ducks 2-0 ette. Teise kolmandiku viiendal minutil üritas 24-aastane rootslane ebaõnnestunult litrit oma tsoonist ära toimetada, kinkis selle vastastele ning Crawfordi võrk sahises teistkordselt tänu Kyle Palmierile.

Blackhawks suutis edukalt Corey Perry ja Ryan Getzlafi ära neutraliseerida - mõlemalt tuli vaid kaks pealeviset - aga teiste kolmikute mehed tegid kõvasti pahandust.

Joel Quenneville'i hoolealused said tänu Brad Richardsile vahetult enne teise kolmandiku lõppu ühe tagasi, aga Ducksi see ei heidutanud. "Paljud arvavad, et viimasel minutil tulnud värav muudab mängu käiku, aga me läksime riietusruumi väga enesekindlalt ja tegime viimasel kolmandikul oma töö ära," rääkis Palmieri, kes skooris oma tänavuste playoffide esimese värava.

Ducks hoidis seisu viimasel kolmandikul kontrolli all ning vormistas lõppseisu tänu Nate Thompsoni ja Jakob Silfverbergi väravatele. "Saame oma panusega põhiründajatel olevat survet vähendada," ütles Thompson, kes sai Palmieri värava juures enda arvele söödupunkti. "See on hea märk, kui me suudame oma panusega meeskonda aidata."

Kindla tegutsemisega kaitses hoidis Ducks ka Blackhawsi superduot Patrick Kane-Jonathan Toews kontrolli all. Mõlemad said kirja vaid ühe pealeviske. Bruce Boudreau meeskond sai avakohtumisest väga hea emotsioon.

"Ma arvan, et kõik riietusruumis teavad, et me suudame selle meeskonna alistada," rääkis Andersen. "On hea tunne, et me näitasime seda esimeses mängus. Peame aga teises kohtumises paremini mängima. Nad tulevad sellele kindlasti kõvemini peale."

Teine kohtumine on kavas ööl vastu kolmapäeva ja selleks saavad Honda Centeri töötajad rahulikult valmistuda. Seeria avakohtumisele eelnes õhtu Kanye Westi kontserdiga.

Järgmises mängus on Blackhawksi eesmärgiks teha korralik 60-minutiline esitus. "Alustasime üsna hästi ja meil oli hea enesetunne, aga teisel ja kolmandal perioodil läksime aina halvemaks ning nad kasutasid selle ära," ütles Brandon Saad avamängu kohta.


Ducks on oma ajaloo jooksul esmakordselt playoffides esimesest kümnest mängust võitnud üheksa. Esimest korda pärast 1997. aasta Colorado Avalanche'i on ühel meeskonnal esimese kümne mängu väravate vaheks +20.

Kommentaarid