Sabresi uueks peatreeneriks sai Dan Bylsma

Mike Babcockist ilma jäänud Buffalo Sabres on oma noore meeskonna peatreeneriks määranud teise endise Stanley karikavõitja. Selleks on Dan Bylsma, kelle teenetest Pittsburgh Penguins aasta tagasi loobus. Sabres saadab Bylsma eest Pittsburghi järgmise aasta drafti 3. ringi valiku.

(foto: USATSI)
44-aastane Bylsma on alates 2013. aasta veebruarist, mil klubi vallandas 14 hooaega meeskonna juures töötanud Lindy Ruffi, Sabresi kolmas erinev treener. Meeskonna ümberehitamine on läinud väga valulikult, kuid ilusad ajad ei peaks enam mägede taga olema ning viieaastane leping näitab, et klubil on Bylsmasse täielik usk.

Bylsma valvsa pilgu all tegid mitmed Penguinsi praeguse põhituumiku moodustavad mängijad oma esimesed hooajad NHL-is. Sabresil on samuti plaanis järgmiseks hooajaks mitu talendikat noort põhikoosseisu edutada. Bylsma ülesandeks jääb noorukide harimine. "Ma olen siin selleks, et arendada võidukultuuri ja võitvat meeskonda," ütles Bylsma teda tutvustaval pressikonverentsil.

Võimalik, et Sabres hakkab tõusma juba järgmisel hooajal. Bylsma tunnistas septembris, et lükkas mitu pakkumist tagasi. Vaevalt, et läbi aegade edetabelis NHL-i peatreenerina vähemalt kolm aastat töötanud meeste seas punktiprotsendi (66.8%) tabelit juhtiv ameeriklane oli nõus klubiga liituma selleks, et jälgida õunte küpsemist.

Või jättis siis Jack Eichel, kes USA koondises Bylsma juhendamisel MM-il mängis, temale lihtsalt sedavõrd hüpnotiseeriva mulje, et Sabresiga liitumise võimalust ei saanud käest lasta. "Tal on silmapaistavad oskused," ütles Bylsma Eicheli kohta. "Ta mängis NHL-i mängijate vastu ja oli oma oskustelt ning füüsise poolest nendega samal tasemel. Jack on hea valik ükskõik kelle jaoks, kes ta endale valib."

Oleks tõeline ilmaime, kui Eichel ei läheks tänavuse drafti 2. valikuga Buffalosse. Lisaks on klubil veel üks avaringi valik, millele lisandub terve posu valikuid järgmistes ringides.

Sabres valis Bylsma, kuna tegu on ennast tõestanud treeneriga. "Tal on võitjamentaliteet, " ütles peamänedžer Tim Murray. "Ta teab, mida on vaja selleks, et võita ja kuidas peab jätkama, kui edu on käes."

Murray kiitis samuti seda, et enne Pittsburghi siirdumist New York Islandersi juures abitreenerina töötanud Bylsma on noori hästi arendanud.

Bylsma naaseb targemalt ja näljaselt. Enda sõnul on ta hooaja jooksul palju õppinud ja üritanud saada paremaks treeneriks. "Tundsid võistlemisest ja mängijate juhendamisest puudust. Jälgisin rohkelt mänge ja üritasin nende juures leida uusi aspekte. Igatsesin taga playoffides mängimist ja Stanley karikale konkureerimist," ütles Bylsma, kelle aastapalk jääb kolme miljoni kanti.

Kommentaarid