Müstiline tagasitulek oli asjata, Ducksile taas lisaaja kaotus

37 sekundit on lühike aeg. Selle ajaga ei anna väga palju ära teha. Tuleb aga välja, et see on piisavalt pikk aeg, et hokiväljakul kolm (!) väravat teha. Anaheim Ducks kargas sellise vägitükiga läänekonverentsi finaali neljandas mängus viimasel kolmandikul kaotusseisust välja. Lõpuks oli see aga asjata, kuna Chicago Blackhawks sai taas ühe lisaaja võidu.

(foto: Nam Y. Huh/Associated Press)
Blackhawks oli juhtimas 3-1, kui Ducks järsku seisu pea peale pööras. Täpsed olid Matt Beleskey, Ryan Kesler ja Corey Perry. Ometi pole aga 37 sekundiga tulnud kolm väravat NHL-i rekord. 1979. aastal suutsid Toronto Maple Leafsi Darryl Sittler ja Ron Ellis skoorida kolm tükki 23 sekundiga.

"See on meie meeskonna jaoks hea märk," tunnistas Andrew Cogliano. "Me ei andnud alla. Võitlesime ennast mängu tagasi ja saime väravad, mida vajasime, kuid lõpuks võitsid siiski nemad ning seeria on viigis."

Mängu viis lisaajale mõni minut pärast Ducksi müstilist tagasitulekut tulnud Patrick Kane'i ülekaalu värav. Blackhawks läks algselt juhtima avakolmandiku viimasel minutil, kui Brandon Saad suutis vähemusest skoorida. Emerson Etem viigistas seisu teisel kolmandikul, enne kui Jonathan Toews ja Brent Seabrook kodumeeskonna taas ette viisid.

"Kõik neli kohtumist selles seerias on olnud vägevad hokimängud," rääkis Bruce Boudreau. "Üks peab kaotama, teine võitma. Kui üks meeskonda eksimuse teeb, siis tavaliselt kasutab hea vastane selle ära. Nii juhtuski. Meil olid võitmiseks omad võimalused, aga me ei tulnud sellega toime."

Ducksist sai esimene meeskond alates 2003. aastast, kes suutis playoffides lisaajal vastasest vähemalt 14 pealeviset rohkem teha. 25 minuti ja 37 sekundi jooksul tuli neid 21. Blackhawks jäi seitsme peale, kuid sellest piisas võiduks. Kangelaseks kerkis Antoine Vermette, kelle Joel Quenneville eelmise mängu koosseisust välja jättis.

"Hooaja praeguses faasis ei ole individuaalsed või isiklikud lood tähtsad," jäi võiduvärava autor tagasihoidlikuks. "Peame on meeskonna edu. See on ainus, mis loeb. Olen rõõmus, et võitsime täna."

Hooaja keskel Arizona Coyotesist toodud ründaja oli varasemates mängudes üsna ebaefektiivselt tegutsenud. Playoffides on ta kokku kolm korda koosseisust välja jäetud.

Kohtumisega langesid paar Ducksi rekordit. Ryan Getzlaf jõudis Perry värava juures oma playoffide 15. söödupunktini ning neid pole varasemalt hooaja jooksul ühe mängija poolt nii palju tulnud. Etemi värava juures sai endale karjääri 27. playoffide söödupunkti Francois Beauchemin ja see tõstab ta Ducksi kaitsjate arvestuses läbi aegade edetabeli liidriks.


Seeria liigub nüüd tagasi Anaheimi. Blackhawks pole Quenneville'i ajal kunagi kaotanud seeria 2-2 seisu pealt järgmist kohtumist. 16 võitu on võrdselt nii kodus kui võõrsil ära jagatud.

Kommentaarid