Lightning jõudis finaalist ühe võidu kaugusele

Pärast kummalist mustrit, mille kohaselt oli idakonverentsi finaalis ühe meeskonna väravavaht järjestikustes kohtumistes lasknud kuus väravat ning siis teise satsi oma viis väravat, tegid Tampa Bay Lightning ja New York Rangers korraliku jalkaskooriga mängu. Lightning võitis võõrsil 2-0 ja on nüüd karikafinaalist ühe võidu kaugusel.

(foto: Bruce Bennett/Getty Images)
Kui eelmistes kohtumistes oli kaitse kärisenud, siis nüüd tegi Lightning oma kapsamaal meisterliku töö. Rangers jäeti vaid 26 pealeviske juurde. Kokku blokeeriti 24 üritust. Ben Bishop sai karjääri teise playoffide puhta paberi olgugi, et vahetult enne kohtumist tegi üks meeskonnakaaslane talle ebameeldiva üllatuse.


"Ilmselgelt polnud me rahul sellega, et eelmistes mängudes rohkelt väravavõimalusi kinkisime," rääkis Bishop. "Olime täna paremad. Kutid tegid lõpus mitu tähtsat blokeeringut."

Tuntud tõdemus "kaitse on edu aluseks" pidas paika. Iseenesest tegutses ka Rangers enda tsoonis korralikult - Henrik Lundqvist seisis silmitsi vaid 22 vastaste üritusega - aga kaks osavat lahendust tähendasid seda, et külalised said siiski kaks kolli.

Kuus ja pool minutit enne teise kolmandiku lõppu avas Steven Stamkose söödust skoori Valtteri Filppula. Enne seda elas Lightning üle enamvähem järjest tulnud kaks karistust. Rangers jäi lõpuks nelja ülekaalu olukorraga nulli peale. Stamkos & Co kasutas ühe oma kolmest ära. 2-0 tuli veidi enam kui poolteist minutit enne perioodi lõppu just kapteni enda poolt, kes suunas võrku Nikita Kutšerovi ja Ondrej Palati poolt vingelt ehitatud võimaluse.

Playoffe kahvatult alustanud Stamkos on märkamatult jõudnud neljamängulise väravasoone peale, mis on lõpumängudes tema karjääri parim seeria.

"Teadsin koguaeg, et mängin õiget moodi ja kui sa mängid õigesti, siis hakkavad asjad mingi hetk laabuma," ütles Stamkos oma produktiivsuse paranemise kohta. Samuti märkis ta, et sellele on kaasa aidanud tema ääre peale nihutamine.

Rangersit ootab nüüd ees järjekordne ellujäämisheitlus. Nendega on varasemalt suurepäraselt toime tuldud, kuid seda kodupubliku ees. Seeria kuues mäng toimub Tampas.

"Peame minema ja enesekindlalt mängima, peame näitama oma parimat mängu ja üritama võitu," lausus Marc Staal.


Lundqvist on alates 2007. aastast Rangersi kodus toimunud ellujäämisheitlustes viinud kümne järjestikuse võiduni. Enne tuleb aga üle elada mäng Tampas, mis peetakse ööl vastu kolmapäeva.

Kommentaarid