Blackhawks viigistas kolmandal lisaajal tulnud väravaga läänekonverentsi finaali

Kui Anaheim Ducks võitis läänekonverentsi finaali avamängu tänu oma tagumiste ründekolmikute meestele, siis teises kohtumises sai Chicago Blackhawks samaga hakkama. Kolmanda lisaaja lõpuminutitel tegi Marcus Krüger 3-2 võiduvärava. Seeria on nüüd viigis 1-1.

(foto: Stephen Dunn/Getty Images)
Nädala pärast 25-aastaseks saav rootslane kühveldas värava ees sisse Brent Seabrooki pealeviskest omanikuta jäänud litri. "Mul oli õnne selles olukorras," ütles Krüger kuldse värava kohta.

16:13 peal ära lõppenud kolmanda lisaajaga jõuti NHL-i ajaloo pikuselt 17. mänguni. Tegu pikima kohtumisega pärast 2008. aastat, kui Dallas Starsil ja San Jose Sharksil läks võitja selgitamiseks vaja nelja lisaperioodi.

Blackhawksi mehed rõõmustasid korra mängu lõpu üle ka teisel lisaajal, kui Andrew Shaw näitas jalgpalliväljakule sobivat peamängu oskust, aga loomulikult jäi see tabamus lugemata. "Sa teed mida iganes, et litrit võrku saada," märkis Shaw olukorra kohta.

Tabamus oleks kirja läinud ülekaalu väravana ja nendest olukordadest tulid ka Blackhawksi esimesed kaks. Shaw avas juba kolmandal minutil skoori ning mõned minutid hiljem kasvatas külaliste edu Marian Hossa. Joel Quenneville'i hoolealused tegid taas vägeva avakolmandiku. Pealevisete arvestuses oli selle lõpuks ülekaal 12-7. Edu jäi aga siiski vaid üheväravaliseks, kui kolmandiku keskel Bryan Bickell õnnetult litri oma väravasse suunas. Tabamus läks Andrew Cogliano nimele.

Teine kolmandik kuulus Ducksile - pealevisked 19-7 - ja selle lõpuminutitel sai kodumeeskond viigi kätte. Corey Perry jõudis oma playoffide kaheksanda väravani.

"Ma arvan, et teise kolmandiku viimased kümme minutit olid meie parimad selles mängus," tõdes Bruce Boudreau. "Pärast seda, kui nad kaks esimest väravat said, ei skoorinud nad enam viie perioodi jooksul. Arvan, et mängisime üsna hästi.

Üsna rahulikule viimasele kolmandikule järgnesid pingest paksud lisaminutid, kus Perry kolistas korra ja Sami Vatanen tervelt kaks korda 60 tõrjega lõpetanud Corey Crawfordi väravaraamastikku. "Sellest pingelisemas mängus pole ma eales osaline olnud," ütles Quenneville. "See oli uskumatu tempoga mäng. Mõlemad meeskonnad jätsid endast väljakule kõik. Mõlemal olid suurepärased võimalused mängu võitmiseks. "


Blackhawks on võitnud kõik kaheksa playoffide kohtumist, kus Shaw on skoorinud.

Kommentaarid