Kolme Kulla Klubi võib saada ootamatu uue liikme

Kolme Kulla Klubi, mille värskeimaks liikmeks Sidney Crosby, on erinevaid legende täis. Kuid tänavu võib sinna eksklusiivsesse seltskonda jõuda üks ootamatu nimi. Selleks on Tampa Bay Lightningu ründaja Brenden Morrow, kes sel aastal esimest korda pärast oma debüüthooaega uuesti Stanley karikafinaali on jõudnud.

(foto: Kim Klement/USA TODAY Sports)
Tänaseks 36-aastane Morrow debüteeris hooajal 1999/2000 Dallas Starsi ridades, kui aasta varem Stanley karika endale saanud klubi jäi finaalis New Jersey Devilsile 2-4 alla. Morrow esindas Starsi värve 13 hooaega, enne kui ta 2012/13 keskel Pittsburgh Penguinsile loovutati.

Punktide osas on töökuse poolest hinnatud ründaja karjääri parimaks jäänud 74 silma (32+42), mis tuli ära hooajal 2007/08. Siis lõppes Starsi hooaeg konverentsi finaalis Detroit Red Wingsi vastu, samuti skooriks 2-4. Selleks ajaks oli ta aga juba maailmameister.

Morrow kuulus Kanada koondisesse, mis 2004. aastal MM-kulla võitis. Olümpiakulla sai Morrow kätte 2010. aastal. Selleks ajaks Starsi kapteniks tõusnud ründaja oli siis staariderohkes Kanada koosseisus justkui varuosana, teenides esimestes kohtumistes mänguaega selgelt alla kümne minuti, aga tegi siiski korraliku turniiri - seitsme mänguga kolm punkti (2+1).

Nüüd, aastaid pärast oma esimesi suursaavutusi, on Morrow lähedal järgmisele. Selleks on temal ja tema meeskonnakaaslastel vaja Chicago Blackhawksi vastu võita neli mängu.

Eelmisel suvel vabaagendina Tampasse jõudnud Morrow kogus põhihooajal 70 mänguga vaid kaheksa punkti (3+5) ja playoffides on ta üldse nulli peal. Ju on plaanis suurejooneline lõpp karjäärile. Stanley karika otsustava värava tegemisega Kolme Kulla Klubisse jõudmine oleks täiesti omast klassist saavutus.

Morrow lisandumisega tõuseks Kanada seal ka liikmete arvult esikohale. Hetkel jagatakse seda Rootsiga. Mõlemal on üheksa esindajat.

Kommentaarid