Calgarys saab suve suurimaks prioriteediks olema uue väravavahi leidmine

Calgary Flames on hetkel keskmiselt enim väravaid lasknud meeskond (3.10) ja hooaja lõikes pole sellist asja kunagi varem juhtunud. Isegi mitte ajal, kui klubi veel Atlantas pesitses. Selle peamiseks põhjuseks on väravavahtide nõrk mäng. Suvel loodetakse seda seisu parandada.

(foto: Gerry Thomas/Getty Images)
Flames on praegu väravavahtide tõrjete efektiivsuse osas kogu liiga halvim meeskond ning samuti ainus, kellel on see alla 90%. Kolm meest on lastud proovima ja kokku on efektiivsuseks saadud 89.4%.

Noored Johnny Gaudreau ja Sean Monahan vajavad suvel uut lepingut, aga kahtlemata on klubi prioriteediks uue väravavahi leidmine. Seda tunnistas nädalavahetusel ka peamänedžer Brad Treliving.

Treliving ütles: "Me kavatseme teha põhjaliku otsimistöö ja vaatame, kuhu sellega välja jõuame. Tegu on ilmselgelt kriitilise positsiooniga ja tegeleme sellega laiahaardeliselt."

Tänavuses vabaagentide klassis on kõige kõvemad puurivahid James Reimer ja Cam Ward. Ent kuna palgalehelt lähevad ära mõlemad praegused põhimehed Jonas Hiller ja Karri Rämö, siis pole eeldatavasti välistatud ka mõni (suur) vahetustehing.

Hiller hangiti 2014. aasta suvel suurte lootustega ja ega algus halb polnudki. Mullu lasi ta endale keskmiselt 2.36 väravat ning tõrjus 91.8%-lise efektiivsusega. Samas kõrbes ta playoffides ja pole tänaseni taastunud. Selle hooaja numbriteks on 3.41 ja 88.3%.

Rämö liitus 2013. aastal ning ka temal on omad head hetked olnud, aga enne kui põlvevigastus soomlase tänavuse hooaja lõpetas suutis ta kirja saada 2.63 ja 90.9%. Täitsa korralikud numbrid varuvahi jaoks, aga kindlasti mitte esinumbrile kohased.

Viimastes mängudes on lootusekiire pakkunud teine soomlane Joni Ortio, kes märtsis viie stardi jooksul vaid korra üle kahe värava lasknud, aga laiem pilt on ka tema puhul päris nukker. Sel hooajal 2.94 ja 89.8%.

Rämo ja piiratud vabaagendiks saav Ortio võivad veel vast loota, et klubi pakub neile varuväravavahi kohta, aga see on ise küsimus, kas nad ka sellega rahulduvad. Esikindad lähevad Calgarys uueks hooajaks kindlasti mõne värske näo kätte.

Loodetavasti läheb prioriteediga tegelemisel paremini, kui mõnel teisel klubil.

Kommentaarid