Marc Crawfordist sai vaba mees

Treenerivahetust planeerivad meeskonnad võivad uuele nädalale väga hea tujuga vastu minna. Marc Crawfordi Šveitsi seiklus on nüüdseks lõppenud. ZSC Lions teatas, et peatreeneriga ei pikendata lepingut ja ühtlasi avaldati, et Crawford soovib NHL-i naasta.

(foto: cbc.ca)
Colorado Avalanche'i 1996. aastal Stanley karikani tüürinud Crawford töötas Šveitsis alates aastast 2012. Tema juhendamisel tuli Lionsile üks meistritiitel ja üks karikas. Tänavune hooaeg sai aga ootamatu lahenduse, kui SC Bern meeskonnale playoffide avaringis kuivalt 4-0 ära tegi. Ei aidanud ei püssirohi ega ussirohi. Polnud abi ka Auston Matthewsist.

"Edukas periood on lõppenud, ta soovib NHL-i naasta ning me pole nõus ootama." teatas Lionsi juhatuse esimees Peter Zahner.

On tavaks saanud, et Euroopas tegutsevad treenerid ei anna oma tööandjatele jah-sõna, enne kui NHL-is on ametipostid ära jagatud. See algab aga heal juhul alles aprilli teises pooles.

Lionsi igal hooajal põhiturniiri parimaks viinud Crawford töötas NHL-is viimati hooajal 2010/11, tüürides Dallas Starsi 95 punkti peale. Meeskond jäi läänekonverentsis esimesena playoffidest eemale.

Kokku on Crawford NHL-is peatreenerina tegutsenud 15 hooaega, juhtides Avalanche'i ja Starsi kõrval ka Vancouver Canucksit ja Los Angeles Kingsi. Ühe karika kõrval on ta oma meeskondadele toonud ka viis divisjonitiitlit ja kaheksa playoffide kohta. 549 põhiturniiril kogutud võitu annavad talle läbi aegade treenerite edetabelis 14. koha.

Kommentaarid