Väravaterohkes New Yorgi lahingus sai otsustavaks viimase hetke värav

New York Rangers ja New York Islanders läksid läinud ööl sel hooajal kolmandat korda kokku. Kui esimesed vastasseisud olid väikese skooriga, siis seekord saadi hakkama väga väravaterohke mänguga. Islandersi 6-4 võiduga lõppenud kohtumises tuli võiduvärav päris viimasel hetkel.

(foto: Twitter @NYIslanders)
Hooaja esimesed kaks vastasseisu kodus võitnud Islanders pigistas endale võõrsil võidu välja poolteist minutit enne normaalaja lõppu. Otsustavaks sai Cal Clutterbucki tabamus, millele lisas ühe minut enne lõppu veel Frans Nielsen. Kõik see järgnes aga väga imelikule avakolmandikule, mida Rangersi puurivaht Antti Raanta nimetas oma karjääri kõige kummalisemaks.

Islanders läks mängu nelja minutiga 3-0 juhtima, aga perioodi lõpuks oli edust alles ainult üks värav. Rangers pani kolmandiku keskel vähem kui minutiga kaks tükki vastu, siis jõudis küll Johnny Boychuk oma mängu teise tabamuseni, aga Eric Staali esimene koll Rangersi särgis jättis seisu teiseks kolmandikuks siiski tasavägiseks.

Rangers kombineeris viimati mõne vastaseks avakolmandikul seitse väravat 2013. aastal. Ometi ei tulnud sellele korralikku jätku, kui teine kolmandik möödus tabamusteta ning väravad hakkasid uuesti voolama alles viimase perioodi keskpaigas. Sel hetkel pani Derick Brassard ülekaalust tabloole 4-4 viiginumbrid.

Brassardi tabamus oli aga vaid üks kuuest pealeviskest, mis kodumeeskonna poolt viimasel kolmandikul Jaroslav Halaki väravale läks. Islanders sai üritusi kirja 11 ja võib öelda, et surus võiduvärava tati ja tahtejõuga lõpuks ära.


Rangers on nüüd kodus kaotanud kuues viimasest seitsmest naabri külaskäigust. Seejuures näitavad varasemad tulemused, et New Yorgi lahingus ongi parem külaline olla. Kodumeeskond on viimasest 16-st kohtumisest kaotanud 12.

Teised kohtumised

Chicago Blackhawks 4 - 1 Detroit Red Wings (tipphetked)

Blackhawks pääses kuue minutiga 2-0 juhtima, mis jättis Petr Mrazeki tööpäeva väga lühikeseks. Pingilt tulnud Jimmy Howard sai korralikult hakkama, aga lõpuks läksid tema samuti kaks tükki. Alates 2011. aastast on Blackhawksil kodus Red Wingsi vastu käimas 8-mänguline punktiseeria. Kohtumistest on võidetud kuus.

Ottawa Senators 1 - 2 Dallas Stars (tipphetked)

Kui Blackhawksile istub Red Wingsiga mängimine, siis Starsi puhul võib seda öelda Senatorsi kohta. Hiline Antoine Rousseli värav tõi senaatorite vastu viimasest üheksast mängust kaheksanda võidu. Võõrsil on saadud neli võitu järjest.

New Jersey Devils 1 - 6 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Devils tehti korralikult katki Jevgeni Malkini juhtimisel. Venelane sai kirja kaks väravat. Noore karjääri parima mängu tegi ka 23-aastane ründaj Bryan Rust, kes lõpetas 1+2. Kodumeeskond jäeti vaid 18 pealeviske juurde. Viimasel kolmandikul tuli neid ainult kolm.

Winnipeg Jets 1 - 2 Edmonton Oilers (tipphetked)

Oilers sai tänavu alles kolmanda Kesk divisjoni vastu tulnud võidud. Kõik väravad tulid ära teisel kolmandikul. Kodumeeskond sai seal kirja pooled oma 40-st pealeviskest. Ometi ei suudetud mängu enda kasuks pöörata. Cam Talbot on viimastes mängudes päris pöörane olnud.


Minnesota Wild 2 - 4 St. Louis Blues (tipphetked)

Jori Lehterä naases pisikeselt vigastuspausilt väravaga ning 3-0 eduseisu jõudnud Blues kallutas võiduga ka omavahelise põhihooaja seeria enda kasuks. Ken Hitchcocki meeskond on päris vaikselt ja salaja Kesk divisjoni tiitliheitlusesse sekkunud. Vahe Blackhawks ja Starsiga on ainult kaks punkti.

Kommentaarid