Skandaal Bostonis: ootamatult tühistatud värav rikkus Bruinsi mängu

TD Gardenis pidi läinud ööl olema tõeline peomeeleolu. Claude Julieni austati Boston Bruinsile läbi aegade enim võite kogunud peatreenerina ja tähtis päev pidanuks ka võiduga lõppema, kuna Florida Panthersi alistamine on aastate jooksul olnud nagu käkitegu. Selle asemel läks kõik rappa ja seda suuresti tänu ühele vastuolulisele otsusele, mis tühistas viigivärava.

(foto: Elise Amendola/AP Photo)
Hästi alustanud Bruins (avakolmandikul pealevisked 15-5) leidis end viimasel kolmandikul 1-2 kaotusseisust, kui palju kõneainet pakkunud tabamus tuli. Tundus, et Patrice Bergeron suutis litri üle väravajoone toimetada, kuid mängukohtunikud ja Torontos asuv liiga peastaap seda arvamust ei jaganud.


"Tundus, et litter oli sees ja kordus veenev. See on juhtunud nüüd kaks mängu järjest. See teeb nõutuks," ütles Julien olukorra kohta. "Me arvame, et meil on suurepärane tehnoloogia, aga ilmselgelt ei saa me endiselt õigeid otsuseid tehtud."

Julien märkis, et temaga nõustus ka üks teine peatreener, kes olukorra suhtes täiesti neutraalne.


Panthersi boss ei hakanud ka halva asja juures niisama head nägu tegema. "Ausalt öeldes arvasin kohe, et see on värav, selle järgi, kuidas see nii kiirelt juhtus ja kuidas Lu (Roberto Luongo) oma padja välja sirutas," ütles Gerard Gallant.

Bergeron tunnistas, et oli otsusest šokeeritud. Brad Marchand lisas, et üks valesti tehtud otsus läks Bruinsile maksma kogu mängu. Selles on tal arvatavasti ka õigus.

Vaid mõni minut pärast seda, kui seis pidanud olema 2-2, tegi Jussi Jokinen 3-1. Soomlane on oma viimases 15 mängus kogunud 18 punkti.

Ryan Spooner viis kodumeeskonna teisel kolmandikul ette, aga külalistel oli vastus endise Bruinsi mehe Reilly Smithi ja Vincent Trochecki näol olemas. Viimane tegi vähemusest seisuks 2-1.

Mängu lõpetas Jonathan Huberdeau tühja võrku teinud tabamus. Panthers võidutses viimati Bostonis 2011. aastal


Kohtumisel olid ka tõsised tagajärjed liigatabeli suhtes. Panthers tõusis uuesti Atlandi divisjoni liidriks. Samal ajal sattus Bruinsi playoffide koht tule alla. Kaks nädalat tagasi hoiti ise esikohta, aga pärast viiemängulist kaotuste jada on nüüd kukutud kolmandaks ja kui Detroit Red Wings võidab oma varus oleva mängu, siis jäädakse viimasest automaatsest playoffide kohast ilma.

Teised kohtumised

Pittsburgh Penguins 0 - 3 New Jersey Devils (tipphetked)

Penguins sattus juba 26. sekundil esimese väravale läinud pealeviskega kaotusseisu ning hooaja pikima võiduseeria saavutamine jäi ära. 23-aastane Scott Wedgewood sai karjääri teisest mängust 39 tõrjega esimese puhta paberi. Skoori avanud Kyle Palmieri lisas oma kontole hiljem veel ühe.

Columbus Blue Jackets 2 - 3 Carolina Hurricanes (tipphetked)

John Tortorella meeskond ei suunud võiduks mängida 44-24 pealevisete ülekaalu. Saatuslikuks osutus viimase kolmandiku algus, kus külalised veidi rohkem kui pooleteise minutiga kolm kolli tegid.

Toronto Maple Leafs 6 - 5 (LA) Anaheim Ducks (tipphetked)

Leafs paugutas liiga parima vähemuse meeskonna vastu ülekaalust kolm kolli ning sai Nazem Kadri karjääri teise nelja punktiga mängu toel hooaja teise lisaajavõidu. Kadri kõrval oli kahe väravaga mees ka vigastuspausilt naasnud Tyler Bozak. Ryan Keslerita mänginud Ducksi eest jõudis kahe tabamuseni Jamie McGinn. Üks punkt oli Bruce Boudreau meeskonna jaoks piisav, et kindlustada koht playoffides.

Detroit Red Wings 4 - 3 Montreal Canadiens (tipphetked)

Kodumeeskonnal tahtis viimasel kolmandikul peost minna 4-0 eduseis, aga viimasel hetkel saadi siiski pidur peale. Riley Sheahan jõudis kahe väravani ning kõrgelt hinnatud Anthony Mantha jõudis karjääri esimese väravani.


Nashville Predators 3 - 2 (KV) Vancouver Canucks (tipphetked)

Canucks lõpetas kahe avakolmandiku väravaga oma põua, kuid ei suutnud sellest hoolimata võitu välja mängida. Karistusvisetel oli kodumeeskond parem 2-1. Peter Laviolette'i meeskond on tänavu Kanada klubide vastu 20-st matšist võitnud 14.

Minnesota Wild 6 - 2 Calgary Flames (tipphetked)

Minnesotas tagasi olnud Niklas Bäckström sai päris karmi vastuvõtu osaliseks. Eriti julm oli Zach Parise, kelle 11:12-ga tehtud kübaratrikk on klubi ajaloo kiireim. Varem polnud ka mitte ükski Wildi mängija ühe perioodi jooksul kübarani jõudnud. Väravate kõrvale läks ka üks sööt.

Winnipeg Jets 4 - 1 Los Angeles Kings (tipphetked)

Jets, kes teatas mängupäeval, et Tyler Myersi hooaeg on põlveopi tõttu lõppenud, mängis endale suure võidu välja viimase perioodiga, kus tuli kolm väravat. Kings jääb kiruma seda, et kahe esimese kolmandikuga ei õnnestunud tööd ära teha. Pealevisetega oldi nende jooksul üle 29-14.

Colorado Avalanche 2 - 4 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Avalanche lasi Wildil valusalt ettepoole nihkuda, kui kaks eduseisu jäi võiduks mängimata. Flyers skooris viis minutit enne lõppu 19 sekundiga kaks tükki, mis aitasid kaotusseisu 3-2 eduks vormida. Läänekonverentsi viimast playoffide kohta jahtivad Avalanche ja Wild kohtuvad homme omavahel.

Arizona Coyotes 3 - 1 Dallas Stars (tipphetked)

Coyotes teenis konverentsi liidri vastu magusa võidu Martin Hanzali kahe värava toel. Neist üks sündis vähemusest. Enne viimast kohtumist on juba selge, et Coyotes on omavahelise põhiturniiri seeria võitnud.

San Jose Sharks 3 - 6 Edmonton Oilers (tipphetked)

Sharksil läksid asjad totaalselt nihu pärast avakolmandiku 2-0 eduseisu. Taylor Hall skooris kaks tükki ja Patrick Maroon lõpetas 1+2'ga. San Josest polnud normaalajavõitu tulnud alates aastast 2011. Peter DeBoeri meeskonna jaoks tuli ootamatu kaotus väga halval ajal. Ducksi ja Kingsi koperdamine jäi ära kasutamata.

Kommentaarid