Läänekonverentsis on veel mõlemas divisjonis seis lahtine

Kui idas on Washington Capitals juba ammuilma oma ajaloo 10. divisjoni tiitli kindlustanud ja kogu konverentsi kinni pannud ning olukord  Atlandi divisjonis tipus kipub samuti peagi selgeks saama, siis läänes on seis viimasele kahele nädalale vastu minnes mõlemas divisjonis veel lahtine. Lisaks on saadaval veel üks koht karikamängudel, mille jagavad omavahel ära Colorado Avalanche ja Minnesota Wild.

(foto: Jasen Vinlove/USA TODAY Sports)
Chicago Blackhawks kindlustas pühapäeval endale koha playoffides, aga viimase aja tagasihoidlik mänguvorm tähendab seda, et Kesk divisjoni tiitlist peab arvatavasti suu puhtaks pühkima. See läheb jagamisele Dallas Starsi ja St. Louis Bluesi vahel. Mõlemad on seni 76 mänguga kogunud 99 punkti.

Põnevas heitluses võiks favoriidiks pidada Bluesi. Mullu oma ajaloo üheksanda divisjoni tiitli võitnud meeskond läheb viimastele nädalatele vastu parema mänguvormiga ning kalender tundub veidi kergem olevat.

(foto: scoresway.com)
Ken Hitchcocki meeskond on viimasest 12-st mängust võitnud kümme ja saab veelgi hoogu koguda, enne kui põhiturniirile läheb punkt mängudega karikakaitsja ja tänavuse põhiturniiri võitja vastu.

Stars, kes täpselt kümme hooaega tagasi oma viimase divisjoni tiitli sai, peab veel mitme divisjonirivaaliga jagelema ning käima korraks ära ka Californias.

(foto: scoresway.com)
Blackhawks võib veel musta hobusena mängu tulla, aga praeguse mineku juures on keeruline näha, kuidas kuue mänguga õnnestub neli punkti tagasi teha.

Vaikse ookeani divisjoni on tabanud sama saatus. Pikalt kestnud kolme hobuse võidujooks jääb viimastel nädalatel kahe kange - Los Angeles Kingsi ja Anaheim Ducksi - kappamiseks. Viimasest kuuest mängust neli kaotanud San Jose Sharks on oma võimalused maha mänginud.

Kingsile pole kunagi divisjoni esikoht korda läinud ja läbi aastate on see kätte saadud vaid korra (hooaeg 1990/91), aga Drew Doughty mainis eelmisel nädalal, et tänavu soovitakse see ikkagi ära võtta. Eks tegu ole ka auasjaga, kuna mullune playoffidest eemale jäämine oli piinlik.

Suured rivaalid lähevad põhiturniiri lõpusirgele vastu Kingsi juhtimisel: Darryl Sutteri meeskond on 75 mänguga kogunud 95 punkti. Ducks jääb kolme silmaga maha, kuid on pidanud ühe mängu vähem.

(foto: scoresway.com)
On üsna head võimalused, et heitluse otsustab omavaheline kohtumine. Midagi väga keerulist pole kummagi teekonnal enam ees. Ducks saab vahe tagasi teha ja ehk isegi ette minna kodupubliku toel.

(foto: scoresway.com)
Duellis võib otsustavat rolli mängida motivatsioon. Ducks on kolm divisjoni tiitlit järjest võitnud, aga siis hiljem playoffides enne oma eesmärkide täitmist langenud. Seekord võiks ju teistsugust valemit proovida.

Heitlus läänekonverentsi viimasele playoffide kohale läheb edasi seisust, kus see on hetkel kindlalt Wildi haardes ja selle ära kangutamine saab olema väga keeruline. Avalanche on Matt Duchene'i ja Nathan MacKinnoni näol valusal ajal jäänud ilma oma parimatest ründajatest ning järelejäänud kalender paneb hambaid krigistama.

(foto: scoresway.com)
Playoffid on Patrick Roy meeskonna jaoks juba põhimõtteliselt alanud. Igal õhtul tuleb endast maksimum anda. Endine legendaarne väravavaht on pärast treenerina tehtud edukat debüüthooaega saanud endale turja mitmeid kriitikuid. Kui nüüd õnnestub meeskond sellisest kadalipust karikamängudele viia, siis saab ta kindlasti järgnevatel aastatel spekulatsioonide vabalt oma tööd teha.

Wild loomulikult vahetas tänavu juba treenerit ja tundub, et seda tehti täpselt õigel ajal. John Torchetti võttis üle kaheksa kohtumist järjest kaotanud satsi ja tema poolt juhendatud 21 mängu jooksul on meeskond kaotanud vaid seitse. Nädalavahetusel Coloradost saadud 4-0 tulemusega jõuti hooaja pikima, viiemängulise võiduseeriani. Raske uskuda, et nüüd vankril rattad alt ära tulevad.

(foto: scoresway.com)
Torchetti meeskonnal on hetkel viiepunktiline edu. Avalanche saab oma varus oleva mänguga seisu parandada, kuid seda oleks pidanud tegema juba laupäeval.

Läänekonverentsi kõige tõenäolisemad playoffide avaringi paarid on Los Angeles Kings vs Nashville Predators, Anaheim Ducks vs San Jose Sharks, St. Louis Blues vs Minnesota Wild, Dallas Stars vs Chicago Blackhawks.

Kommentaarid