Penguins kasvatas võiduseeria kuue peale

Kui Pittsburgh Penguinsi peatreener Mike Sullivan nimetas laupäevast mängu Philadelphia Flyersi vastu tema aja kõige täiuslikumaks esituseks, siis nüüd on meeskond jõudnud ka tema režiimi pikima võiduseeriani. Järjepanu on alistatud kuus vastast. Superhoos olevale satsile ei valmistanud isegi liiga liidri mutta tampimine probleeme.

(foto: Peter Diana/Post-Gazette)
Penguins jättis Washington Capitalsile ainult 18 pealeviset ning võidutses skooriga 6-2. Sidney Crosby pikendas taas kahe sööduga oma punktiseeriat ning noor ründaja Tom Kühnhackl sai 1+2'ga kirja oma karjääri esimese kolme punktiga mängu. Lisaks tuli kohtumisest 1+2'ga ära ka Trevor Daley.

Daley värav aitas Penguinsil pärast Bryan Rusti kolli lõpetada avakolmandiku 2-0 eduseisuga. Teisel perioodil suutsid külalised viigistada, aga see pole hea märk, kui tuleb lootma jääda imelikele peaga tehtud väravatele. Just sellisega sai kolmandiku alguses hakkama Jason Chimera, kes tuletas Marc-Andre Fleuryle kindlasti meelde 2004. aasta juuniorite MM-i finaali.

2-2 oli tablool kolmandiku teises pooles, mil kodumeeskond Andre Burakovsky maha magas, ent viik püsis väga lühikest aega. 42 sekundit hiljem viis Kühnhackl Penguinsi uuesti ette ja pärast seda enam tagasi ei vaadatud.

"Nad olid lülitunud playoffide režiimile ja tahtsid võitu rohkem, saime täpselt selle, mille olime ära teeninud," ütles mängu kohta Capitalsi peatreener Barry Trotz.

Penguins on tänavu olnud ainukene meeskond, kes pole kordagi viimasele kolmandikule kaasa võetud edu ära kinkinud ja siin ei tekkinud samuti võidu vormistamisega probleeme. Matt Cullen pani omapoolt ühe kummalise värava ning täpsed olid ka Chris Kunitz ja ülekaalust skoorinud Justin Schultz, kelle jaoks on see esimene tabamus Penguinsi särgis.

Crosby punktiseeria on nüüd 12-mänguline. Karjääri jooksul on tal sellest pikemaid seeriaid olnud vaid kolm. Capitalsi vastu peetud matš oli tema jaoks kolmas järjestikune, kust ta tuli ära vähemalt kahe punktiga. See on tema hooaja parim seeria.


Aleksandr Ovetškinile jäeti vaid kolm pealeviset. Venelane pole tänavu Penguinsi vastu peetud neljas kohtumises mitte ühtegi punkti kirja saanud.

Teised kohtumised

Winnipeg Jets 2 - 3 (LA) Anaheim Ducks (tipphetked)

Jets võitles endale vapralt lisaaja välja, kuid seal sai saatuslikuks piinlik aps, kui Jakob Silfverberg viimasel minutil ära unustati. Ducksi jaoks on see kuues järjestikune Jetsi vastu võidetud põhihooaja võit.

New Jersey Devils 2 - 1 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Päev varem omavahel väravate pillerkaari korraldanud satsid võtsid seekord palju rahulikumalt. Devilsi puuris sai mängupäeval AHL-ist üles toodud Scott Wedgewoodist alates 1992. aastast meeskonna esimene väravavaht, kes oma debüüdi võitnud. 24 aastat tagasi sai sellega loomulikult hakkama härra Brodeur. Võiduvärav tuli Devante Smith-Pellylt, kes Devilsi särgis nüüd üheksa mänguga seitse kolli teinud.

Montreal Canadiens 1 - 4 Calgary Flames (tipphetked)

Viimati 14 kuud tagasi jääl käinud Niklas Bäckström oli endalt kenasti rooste maha lihvinud ja korjas 21 tõrjega oma tagasituleku mängust võidu. Rünnakul juhatas 2+1'ga vägesid Sean Monahan. Flames võitis tänavu esimest korda normaalajaga järjestikused võõrsilmängud.

Chicago Blackhawks 2 - 3 (KV) Minnesota Wild (tipphetked)

Wildil läks 2-0 eduseis käest, aga teist mängu järjest tõi Charlie Coyle karistusvisete seeriast elutähtsa lisapunkti. Chicagost teeniti oma viimase 22 külastuse käigus alles kuues võit. Küll on aga nüüd alates eelmise aasta veebruarist põhiturniiril omavahelisest kuuest mängust võidetud viis.

Edmonton Oilers 2 - 3 Colorado Avalanche (tipphetked)

Gabriel Landeskog naases mängukeelust väravaga ning raskes olukorras, kus koosseisust puudusid Matt Duchene ja Nathan MacKinnon, saadi võit kätte. Tulemus kustutas ka Oilersi matemaatilised playoffidesse jõudmise lootused. Põud kasvas kümne aasta peale.

San Jose Sharks 3 - 0 Arizona Coyotes (tipphetked)

Mängus, kus James Reimer võttis 25 tõrjega uue klubi eest peetud neljandas mängus teise puhta paberi, sai Brent Burnsist Sharksi rekordiomanik. Meeskonna kolmanda tabamuse juures tuli sööduga tema hooaja 65. punkt ja varem pole mitte ükski kaitsja selleni küündinud.

Kommentaarid