Jagr jättis punktitabelis Howe'i enda selja taha

Eelmisel neljapäeval läbi aegade punktitabelis Gordie Howe'iga 3. kohta jagama asunud Jaromir Jagr ei vajanud kaua aega, et positsioon ainuisikuliselt endale haarata. Järgnes üks nulliga lõppenud kohtumine, aga läinud ööl tuli otsustav punkt siiski ära. Florida Panthersit ta seekord aga kaotusest päästa ei suutnud.

(foto: news.yahoo.com)
Pantrid said kodus Boston Bruinsi vastu valusa 4-5 lisaajaga kaotuse. Kuigi avakolmandiku esituse põhjal võib vast ühe punktiga rahul olla. Patrice Bergeron avas skoori juba mängu esimese pealeviskega ja külalised lõpetasid kolmandiku 4-1 eduga. Bergeron tuli lõpuks tulema kahe tabamusega ning täpsed olid ka Brett Connolly ja David Pastrnak.

Kodumeeskonna värava eest hoolitses Aleksander Barkov ning just selle tabamuse juures tuli sööduna ka Jagri ajalooline punkt. Karjääri 1613. mängus, mis kergitas ta läbi aegade edetabelis 9. kohale, läks kirja 1851. punkt.


Võimalik, et Jagri saavutusega kaasnes ka mingisugune võlujõud, sest Panthers oli teisel kolmandikul justkui ümbersündinud. Pealevisetega oldi üle 18-5 ning viimaseks kolmandikuks saadi vahe ka minimaalseks. Jiri Hudler tegi uue klubi särgis esimese värava ning ülekaalust oli täpne ka Jussi Jokinen.

Bruins oli suurtes raskustes, kuid peaaegu oleks õnnestunud ka normaalajavõiduga pääseda. Suure surve all hoiti küünte ja hammastega üheväravalisest edust kinni kuni 16. minutini. Siis tuli Hudleri poolt õhtu teine, mis tõi endaga kaasa lisaaja. Panthers sai 60 minutiga kokku 45 pealeviset ja lisaajaga viidi see number isegi üle 50! Ometi ei õnnestunud Tuukka Raski vastu võitu saada.

Külalised lõpetasid 32 pealeviskega. Neist viimane tuli täpselt minut enne lisaaja lõppu, kui samuti uue klubi eest esimese teinud Lee Stempniak mängu ära lõpetas. Dramaatilise mänguga sai Claude Julienist Bruinsi ajaloos enim võite kogunud peatreener. 388 peale tõustes jäi Art Ross ühega selja taha.


Kohtumine oli mängude õhtu jooksul üks koguni neljast, kus esimesena skoori teinud meeskond jõudis väravani oma esimese pealeviskega.

Philadelphia Flyers 4 - 2 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Siin tuli samuti esimese pealeviskega värav ja pärast Ondrej Palati tabamust tundus Atlandi divisjoni liidri jaoks kõik lust ja lillepidu, aga siis lõpetati lihtsalt mängimine ära. Avakolmandik lõpetati vaid kolme pealeviskega ning teisel perioodil jäädi nendega alla 6-22. Vahepeal oli Flyersil viiekordne ülekaal, 25-5! Andrei Vasilevski tegi külaliste puuris suurepärast tööd, aga lõpuni ta seisu hoida siiski ei suutnud. Väravad hakkasid voolama teise kolmandiku lõpus. Shayne Gostisbehere lõpetas kahe tabamusega, kasvatades oma hooaja saagi 14 peale. See on Flyersi uus kollanokkadest kaitsjate rekord.


Toronto Maple Leafs 3 - 4 (KV) Buffalo Sabres (tipphetked)

Sabres tegi ära selle, mis Panthersil tegemata jäi ehk hakkama saadi ilusa tagasitulekuga. Viimasele kolmandikule mindi Leafsi 3-1 eduga. Leo Komarovi sulest tuli mängu esimese pealeviskega värav ja Zack Hymanist sai nädala jooksul Leafsi särgis kolmas uustulnuk, kes oma karjääri esimese tabamuseni jõudnud. Karistusvisetel skooris ainsana Sam Reinhart, kes võttis mängult koju kaasa ka kaks söödupunkti.

Colorado Avalanche 3 - 1 Arizona Coyotes (tipphetked)

Patrick Roy nõudis enne mängu avalikult, et Semjon Varlamov meeskonda vedama asuks ning venelane vastas väljakutsele suurepäraselt. Õhtu lõppes 37 tõrjega ning nullimäng rikuti alles viimase kolmandiku keskel.

Calgary Flames 1 - 2 (LA) San Jose Sharks (tipphetked)

Martin Jones pidi võidu välja mängimiseks Sharksi väravasuul 47 tõrjega tegema uue karjääri tippmargi. Külalistel läks valusalt käest normaalajavõit, kui Joe Colborne poolteist minutit enne lõppu ülekaalust skooris. Selle eest maksti aga julmalt kätte, kui Joe Pavelski juba 19. sekundil lisaaja ära lõpetas. Sharksi kapten jõudis selle tabamusega kolmanda järjestikuse 30 väravaga hooajani.

Anaheim Ducks 1 - 2 (KV) Washington Capitals (tipphetked)

Siin tuli samuti avavärav ära juba meeskonna esimese pealeviskega, kui Ryan Getzlaf Ducksi juhtima viis, aga klubi rekordilise võiduseeria pikenemist polnud nähtavasti ette määratud. Külalised said viigi kätte viimase kolmandiku alguses ning karistusvisetel haarati võit tänu T.J. Oshie'ile ja Nicklas Bäckströmile.

Los Angeles Kings 5 - 1 Vancouver Canucks (tipphetked)

Canucks hoidis kenasti avakolmandiku väravateta ning läks varakult teisel perioodil Dan Hamhuis'i tabamusega ette, aga lõpuks tuli ikkagi saun. Jeff Carter skooris kaks tükki ning Anze Kopitar säras 1+2'ga. Daniel Sedin lõpetas tänavu esimest korda kohtumise mitte ühegi väravale läinud pealeviskega. Kõigis mängudes on seda nüüd ainsana suutnud Max Pacioretty.

Kommentaarid