Lightning alistas suure skooriga mängus Islandersi, kuid jäi Stralmanist ilma

Tampa Bay Lightningul oli läinud ööl võiduga võimalus tõusta uuesti Atlandi divisjoni liidriks ning see tehti kindlalt ka ära. Küll jäi aga New York Islandersi vastu tulnud 7-4 võitu varjutama Anton Stralmani vigastus, mis teda mitmeks nädalaks väljakule ei luba.

(foto: fansided.com)
Rootslane tegi avakolmandikul võitluses Anders Leega õnnetus olukorras oma vasaku jala pindluu katki.


Lightningu peatreeneri Jon Cooperi sõnul ei näe me kindlasti Stralmani enam põhihooajal, kuid playoffides mängimine pole välistatud. Kuigi võib arvata, et selleks peab meeskond seal üsna kaugele ronima, mis samas temata mängides saab väga raske olema.

"Ta on väga oluline osa meie meeskonnast ja seda alates esimest päevast, mil ta saabus. Mitte keegi ei saa teda asendada. Ta on üks liiga tippkaitsjatest," lisas Cooper.

2014. aasta suvel vabaagendina Tampasse jõudnud Stralman on tänavu 73 mänguga kogunud üheksa väravat ja 34 punkti. Ta on oma +16'ga üks meeskonna parimatest.

Vähemalt Islandersi vastu meeskond 29-aastasest kaitsemehest puudust ei tundnud. Temata tulid kõik seitse väravat. Need kõik ka erinevate mängijate poolt. 9-sekundilise vahega skoorides Brock Nelsoni tabamusest sündinud külaliste eduseisu ümber pööranud Nikita Kutšerov ja Vladislav Namestnikov kordasid klubi rekordit.

Steven Stamkos viis kodumeeskonna teise kolmandiku alguses 3-1 ette, aga Jack Capuano meeskonnal oli sellele 23 sekundiga vastus olemas, kui Shane Prince hooaja viienda skooris. Enne kolmandiku lõppu pani Johhny Boychuk tabloole ka viigi.

Viimasel kolmandikul kordus algselt teise stsenaarium. Andrej Šustr viis kodumeeskonna ette, kuid vastus tuli kiirelt. Seekord 19 sekundiga Nikolai Kuljomini poolt. Kange külaline õnnestus Lightningul lõplikult maha murda viimase kolmandiku keskel, kui siis ise uuesti lühikese intervalliga kaks tükki tehti. Tyler Johnsoni ja Jason Garrisoni tabamuste vahele mahtus 23 sekundit. Garrison lisas mängu käigus värava kõrvale ka kaks söötu.

Suurim söödumeister oli aga Ondrej Palat, kes sai neid kokku kolm. Viimane tuli poolteist minutit enne lõppu Victor Hedmani tühja väravasse tehtud tabamuse juures. Islanders lasi sel hooajal endale esimest korda seitse väravat. Lightning samas skooris ise esimest korda seitse tükki.

"Hooaja praeguses faasis seitsme laskmine on piinlik, see ei ole tore tunne," ütles omade esituse kohta Frans Nielsen.

Saarlased on ilmselgelt mures oma playoffide koha pärast. Kui Detroit Red Wings ja Philadelphia Flyers täna võidavad, siis jäävad kolm meeskonda heitluses idakonverentsi viimasele kohale võrdse arvu punktide peale.


Lisaks Stralmanile on Lightningul hetkel laatsaretis ka Valtteri Filppula ja Ryan Callahan. Põhihooaja viimasele kahele nädalale minnakse vastu seisus, mis kaugeltki ideaalne.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 0 - 1 (LA) Washington Capitals (tipphetked)

Kollanokast väravavaht Scott Wedgewood valmistas jälle ühele liiga tippmeeskonnale tõsist peavalu, kuid lõpuks suudeti ta siiski 26. pealeviskega maha murda. Selle tegi lisaajal ära John Carlson, kes oli pärast kuuajalist pausi Capitalsi koosseisus tagasi. Capitals jõudis hooaja 25. võõrsilvõiduni, mis on uus klubi rekord. 22 tõrjega aasta kolmanda nullimängu teeninud Braden Holtby kerkis ajaloos kuuendaks puurivahiks, kes ühe hooaja jooksul 45 võitu teeninud. Tal on selleks läinud vaja vaid 60 mängu. Martin Brodeuri rekord on käega katsutav.


St. Louis Blues 4 - 0 Vancouver Canucks (tipphetked)

Ken Hitchcocki meeskond kindlustas endale playoffide koha mängus, kus Brian Elliott kolmanda järjestikuse puhata paberini jõudis. Ta on ainus aktiivne väravavaht, kellel selline seeria on õnnestunud. Kokku on ta seda nüüd karjääri jooksul teinud kolm korda. Canucks jäi vaid 15 pealeviske juurde ning on nüüd koos Anaheim Ducksiga sel hooajal enim kordi nulli peale jäänud meeskond. Seda on juhtunud üheksa korda. Viimase nelja mängu jooksul on neid kordi olnud kolm.

Kommentaarid