Blackhawks lõpetas Winnipegis kaotuste jada

Alates eelmise nädala keskpaigast ootamatult neljamängulisele kaotuste jadale sattunud Chicago Blackhawks seisul veel nutusemaks kujuneda ei lasknud. Winnipeg Jetsi vastu võeti võõrsil kohtumises, kus ka vastaste endine kapten Andrew Ladd skooris, kindel 4-0 võit.

(foto: latestcanada.com)
Veebruari lõpus Kanada piiri tagant Chicagosse naasnud Ladd tegi pärast Patrick Kane'i ja Marian Hossa väravaid seisuks 3-0. Blackhawks oli pikalt raskustes Ondrej Paveleci maha murdmisega, aga kolm minutit enne teise kolmandiku lõppu sai Kane hakkama maagilise läbimurde ja veel vägevama tagantkäe viskega ning vähem kui pool minutit hiljem tuli Hossa värav, mis jätab ta vaid kahe kaugusele karjääri 500. tabamusest.

Ladd skooris viimase kolmandiku alguses ning sellele järgnes samuti üsna kiirelt Teuvo Teraväineni tabamus. Jets jäi taga nutma enda võimalusi, mis kõik Scott Darlingu poolt ära rikuti. Corey Crawford pandi nädala alguses vigastust ravima ja nii oli varukinnas tänavu esimest korda järjestikustes mängudes postide vahel. Esimest korda õnnestus Darlingul tänavu ka seljatagune puhtana hoida.

"Ma ei arva, et mängisime nii halvasti," tõdes pärast mängu Pavelec. "Meil olid mõned võimalused, aga me ei suutnud skoorida. Nende väravavaht tegi mõned head tõrjed. Mõlemal olid omad võimalused. Aga 4-0 on 4-0. Sellega ei saa rahul olla."

Blackhawks on nüüd Jetsi vastu tänavu neljast mängust võitnud kolm. Neist viimased kaks nulliga.


Karikakaitsja teekond jätkub koduste mängudega teiste divisjonirivaalide Minnesota Wildi ja Dallas Starsi vastu.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 3 - 1 Ottawa Senators (tipphetked)

Senaatorite playoffide lootustele võib hakata vaikselt kriipsu peale tõmbama ja kui asi lõpuks ei õnnestugi, mis 99% kindel, siis võivad fännid kiruda võõrsilvormi. Viimasest 11-st on võidetud ainult kolm. Sabresi väravaautorite seas oli ka Sam Reinhart, kes kindlustas sellega selle, et meeskonnas oleks läbi aegade kolmas kollanokkade paar, kes mõlemad vähemalt 20 kollini jõudnud. Teine on loomulikult Jack Eichel.

Washington Capitals 4 - 1 Nashville Predators (tipphetked)

Filip Forsbergi värava tõttu pidi Capitals hakkama taas ühte kaotusseisu kustutama, aga see õnnestus päris uhkelt. Jevgeni Kuznetsov pani sellise söötude kliiniku püsti, et hoia ja keela. Venelane aitas kaaslased kolme väravani. Värava ees oli kõige täpsem Daniel Winnik, kes lõpetas kahe kolliga.

Calgary Flames 3 - 4 (KV) Colorado Avalanche (tipphetked)

Flames suutis teisel kolmandikul poole minutiga kaks vähemuse väravat teha, aga Avalanche'i playoffide plaani ei õnnestunud sellega rikkuda. Tyson Barrie ja Carl Söderberg kangutasid Patrick Roy meeskonna kaheväravalisest kaotusseisust välja ning Mikkel Bødker tõi karistusvisetel võidu.

Edmonton Oilers 2  - 0 Vancouver Canucks (tipphetked)

Canucks oli pealevisetega 40-25 üle, aga Cam Talbot oli järjekordselt inimmüüriks transformeerunud. 28-aastane puurilukk on karjääri jooksul võitnud kõik kuus 40+ tõrjega mängud. Seekordne esitus tähendas ka hooaja kolmandat nullimängu.

Anaheim Ducks 4 - 0 Boston Bruins (tipphetked)

Bruinsi kapten Zdeno Chara sai 39. sünnipäevaks üsna nadi tulemuse. Ducks jõudis Jonas Gustavssoni vastu nelja väravani 26 pealeviskega, samas kui Frederik Andersen jättis külalised 38 üritusega nulli peale. Taanlane, kes oma viimase 17 esituse käigus võitnud 15, sai oma hooaja teise puhta paberi.

Kommentaarid