Bruins kerkis pingelisest kohtumisest saadud võiduga divisjoni kaasliidriks

Boston Bruinsil on selja taga väga olulised päevad. Järjestikustes mängudes kohtuti Atlandi divisjon valitsenud Florida meeskondadega ning enda tiitlilootuseid silmas pidades ei saanud punktide kaotamist lubada. Claude Julieni meeskond tuli oma ülesandega ka kenasti toime. Kaks järjestikust võitu kergitasid Bruinsi divisjoni kaasliidriks.

(foto: tvasports.ca)
Hooaja alguses oma mänguvormiga suures hädas olnud Bruins võttis sisse koha Tampa Bay Lightningu kõrval pärast seda, kui Jon Cooperi meeskonnast lisaajal 1-0 jagu saadi.

Tõelises playoffide atmosfääris peetud heitluses tegid mõlema meeskonna väravavahid superesituse ja ainus tabamus läks kirja alles mängu 75. pealeviskega. See tuli kohe lisaperioodi alguses Brad Marchandilt. 27-aastane ründaja on alates hooaja 2012/13 algusest koos Jonathan Toewsi ja Oliver Ekman-Larssoniga saanud kirja enim lisaajal tulnud väravaid (6).

"See oli ülioluline," ütles kangelane võidu kohta. "Oleme positsiooni nimel heitlemas. Oleme väga rahul lõpptulemusega. See näitab, et oleme õppimas selliseid mänge võitma."

Marchand sokutas oma hooaja 34. tabamuse Ben Bishopist mööda meeskonna 33. pealeviskega. Kodumeeskond sai üritusi kirja 42. Jonas Gustavsson jõudis nende tõrjumisega uue karjääri tippmargini. Ühtlasi oli see rootslasele hooaja esimeseks nullimänguks.

Julien polnud pärast mängu kiitusega kitsi: "Ta oli silmapaistev. See annab meeskonnale suure tõuke, kui võid väravavahti suures mängus usaldada ning ta sedamoodi mängib."

Gustavsson pole huvitaval kombel karjääri jooksul Lightningule kordagi normaalajal alla jäänud. Kümnest mängust on kirjas kuus võitu.


Kaks meeskonda on nüüd divisjoni tipus kaelakuti koos. Mõlemal on pikalt juhtinud Florida Panthersi ees kahepunktiline edu ning koos 83 silma. Küll on aga Bruinsil üks mäng rohkem peetud.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 2 - 4 New York Rangers (tipphetked)

Rangersil sulas 3-0 edu käest, aga lõpuks saadi ikkagi omavahelistest vastasseisudest üheksas järjestikune võit. 1+2'ga oli kõige paremas hoos Mats Zuccarello. Antti Raanta pidi 19 oma 34-st tõrjest tegema viimasel kolmandikul. Rangers jõudis ise viimase 20 minutiga vaid nelja ürituseni.

Carolina Hurricanes 4 - 3 (KV) Ottawa Senators (tipphetked)

Tõeline deja vu mäng. Ühes üsna hooaja alguses toimunud kohtumises viis Jeff Skinneri kolm sekundit enne lõppu tulnud värav kohtumise Senatorsiga lisaajale, kust tilkus Hurricanesile lõpuks ka võit. Siin jättis Skinner enne oma õhtu teist tabamust tabloole vaid 0.2 sekundit ja karistusvisetel sai otsustavaks kollanokast kaitsja Jaccob Slavini karjääri esimene üritus. Kuigi trennis on ta selle kallal vist pidevalt vaeva näinud.


Columbus Blue Jackets 5 - 3 Detroit Red Wings (tipphetked)

Päris pahale ajale on Red Wingsil sattunud väikene väravavahtide dilemma. Petr Mrazek pole viimasel ajal heas hoos olnud ja Jimmy Howard näidanud, et võib oma vormiaugust välja ronida, kuid siin läks ameeriklasel taas kõik metsa. Cam Atkinson oli 2+1'ga rongijuhiks. Jakid on viimase 15 mängu jooksul 12 punktini jõudnud. Käes on traditsiooniline hooaja lõpuponnistus. Kuigi taas on sellega lootusetult hiljaks jäädud.

New York Islanders 2 - 1 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Saarlased said võidu kätte ülekaalu meeskonna ja Jaroslav Halaki toel. Ülekaalus pandi neljast kaks ning Halak tõrjus 32-st pealeviskest 31, enne kui vigastus ta mõned minutit enne lõppu lahkuma sundis. Slovakile läks kirja karjääri 200. võit. Mängu lõpus sai tema asemel sisse tulnud Thomas Greiss väärt abi ka meeskonnakaaslastelt.


Montreal Canadiens 4 - 3 (LA) Dallas Stars (tipphetked)

Canadiens rabeles 2+1'ga lõpetanud Alex Galchenyuki toel kaks korda kaotusseisust välja ning lisaajal oldi hokijumala naeratuse osaliseks. Starsil jäi kaitsesse kaks ja pool meest, kui Kris Russelli kepp puruks läks ning Galchenyuk kasutas kohe kiirelt olukorra ära. 22-aastane ameeriklane on viimasel ajal olnud suhtumisega "kui juba, siis kaks". Viimase seitsme mängu jooksul on ta neli korda ühes kohtumises kaks kolli teinud. Kokku on selle perioodi jooksul tulnud üheksa tabamust.

Winnipeg Jets 2 - 4 Nashville Predators (tipphetked)

Predatorsi rekordiline punktiseeria sattus kiirelt ohtu, kui Drew Stafford kodumeeskonna ette viis, aga avakolmandiku lõpus tehti ühe silmapilguga kaks väravat ning edasine läks juba vormistamiseks. Craig Smith lõpetas kahe väravaga ning skooris isegi Ryan Johansen, kelle väravategemise kepp oli alates veebruari algusest kadunud olnud. Koos rekordilise punktiseeriaga (13) pikenes ka edu võõrsilmängudes ((12).

Edmonton Oilers 0 - 3 San Jose Sharks (tipphetked)

Tüüpiline Oilers. Võõrsilt saadud paarile ilusale võidule järgnes kodus päris nutune esitus. James Reimer jõudis 31 tõrjega uue klubi ridades esimese võiduni ning see saabus kohe ka puhta paberiga. 27-aastane puurilukk polnud 98 kohtumist järjest nullimänguni jõudnud. Nüüd kuulub pikim seeria Vancouver Canucksi Jacob Markströmile, kes pole nulli hoidnud 74 mängu.

Kommentaarid