Subbani paha vigastus jäi Canadiensi võitu varjutama

Montreal Canadiens jõudis läinud ööl viimase kaheksa kodumängu jooksul seitsmenda võiduni, kui 3-2 oldi üle Buffalo Sabresist. Kuid vaevalt, et kellelgi pärast matši rõõmustamiseks tuju oli. Kohtumist jäi varjutama P.K. Subbani vigastus, 26-aastane kaitsetäkk viidi jäält otse haiglasse.

(foto: scoopnest.com)
Subban sai viga mõned minutid enne mängu lõppu. Tegu oli õnnetu olukorraga, kus ta litri pärast võideldes vastu meeskonnakaaslase Aleksei Jemelini tagumikku lendas.


Canadiensi punktitabeli liider lamas mitu minutit jääl, enne kui ta kanderaamil sealt ära toimetati. Subban suutis rahvale ka ühe püstise pöidla välja pigistada.


Senise karjääri jooksul pole Subban veel mitte ühtegi mängu vigastuse tõttu vahele jätnud. Tõenäoliselt ootab see aga nüüd ees, kui Canadiens laupäeval Minnesota Wildi võõrustab. 2013. aastal liiga parimaks kaitsemeheks nimetatud kanadalasel kahtlustatakse kaelatraumat.

"On hirmutav vaadata, kui nii palju treenereid ja tohtreid jääl on," ütles juhtunu kohta Max Pacioretty. "Keegi ei teadnud täpselt, mis oli juhtunud. See oli kõige hirmsam. Tundus, et tegu oli üsna süütu olukorraga. Pärast seda oli võimatu keskenduda."

Meeskonna kapten lisas ka, et Subban oli temaga hiljem kontaktis olnud ning klubi kinnitas, et kõik jäsemed olid mängumehel igati liikuvad.

Sabresi peatreener Dan Bylsma märkis, et erilist mängutuju pärast juhtunud enam kellelgi polnud.

Kohtumine lõppes Canadiensi 3-2 võiduga. Alex Galchenyukist sai pärast Jean Beliveau'd ja aastat 1959 esimene Canadiensi mängumees, kes kaheksa kohtumise jooksul viis korda ühes matšis vähemalt kaks väravat skoorinud. Pärast endise Canadiensi kapteni Brian Gionta 2-2 viigiväravat tuli kuus ja pool minutit enne lõppu võidutabamus Torrey Mitchelli poolt


Võit aitas Canadiensi 70 silma peale. Playoffid on kuue punkti kaugusel. Kuigi hetkel viimast kohta hoidval Pittsburgh Penguinsil on ka paar mängu varus.

Teised kohtumised

Boston Bruins 2 - 3 (LA) Carolina Hurricanes (tipphetked)

Bruins domineeris kohtumist, aga pidi kaks korda kaotusseisust välja ronima ning kuna kolmas tagasilöök tuli lisaajal, siis viimast võimalust enam ei tekkinudki. Phillip Di Giuseppe'st sai alates 2012. aastast esimene Hurricanesi kollanokk, kes lisaajal skoorinud.

Florida Panthers 6 - 2 Ottawa Senators (tipphetked)

Senaatorid näitasid sarnaselt Bruinsile head võitlusvaimu, kui kaotusseis kaks korda kustutati, aga siis panid pantrid 14 sekundiga kaks tükki ja mast oli maas. Jaromir Jagr hullas lõpuks kahe tabamusega ja Vincent Trocheck kogus peatamatuna neli punkti (1+3). Ühtlasi ületas Jagr tabamustega 50 punkti piiri ning ajaloo tegemine jätkub.


Detroit Red Wings 3 - 2 Winnipeg Jets (tipphetked)

Red Wings võitles end vapralt välja avakolmandiku 0-2 kaotusseisust. Teise perioodiga jõuti viigini ning Justin Abdelkaderi poolt neli ja pool minutit enne lõppu tulnud värav aitas võidusadamasse. Tagasitulekut alustanud Dylan Larkinist sai pärast Henrik Zetterbergi esimene Red Wingsi kollanokk, kes 20 väravani jõudnud.

Minnesota Wild 1 - 2 Edmonton Oilers (tipphetked)

Wild ei saanud kuidagi Cam Talbotile vastu ning pidi oma võimaluste raiskamist lõpuks kahetsema. Viimase kolmandiku keskel tõi Oilersile võidu loomulikult Connor McDavid.


San Jose Sharks 0 - 3 New Jersey Devils (tipphetked)

Devilsi mehed peavad täna ärgates end näpistama, et aru saada, kas eilne matš oli päris või mitte. Eelmises matšis kuus väravat lasknud Keith Kinkaid jõudis 30 tõrjega karjääri teise puhta paberini, Travis Zajac lõpetas kahe tabamusega ning oma endise peatreeneri vastu saadi ülekaalukas võit vaid 16 pealeviskega.

Kommentaarid