Benn ja Seguin lõpetasid põua, Stars alistas kergelt Blackhawksi

Kesk divisjoni kaasliidrite Dallas Starsi ja Chicago Blackhawksi vaheline kohtumine pidi olema pingest paks vastasseis, aga esimene noppis sellest kerge 5-2 võidu. Jamie Benn ja Tyler Seguin lõpetasid üheaegselt oma põua ning elu läheb edasi seisus, kus Stars on divisjoni ainuliider.

(foto: USATSI)
Benn sai teise kolmandiku keskel kirja oma esimese värava alates 23. veebruarist. Starsi kapten tegi ülekaalu väravaga seisuks koguni 4-0. Erimeeskonnad mängisid kohtumises väga tähtsat rolli. Stars pani ülekaalus kuuest kaks, samas kui karikakaitsja jäi viie üritusega nulli peale.

Ülekaalust sündis ka mängu avavärav, kui Jason Spezza esimese kolmandiku keskel viiendat mängu järjest skooris. 32-aastane ründaja on olnud meeskonna tassijaks raskel ajal, mil Benn ja Seguin oma mänguvormiga raskustesse on sattunud.

Pärast 9-mängulist pausi Marian Hossa koosseisu tagasi saanud Blackhawksil ei õnnestunud eriti midagi. Kari Lehtoneni puhas paber suudeti rikkuda alles 27 minutit enne lõppu, kui Teuvo Teraväinen skooris ja meeskond piirdus lõpuks vaid 23 pealeviskega.

Seguin murdis oma punktipõua teisel kolmandikul hooaja 33. väravaga ning aitas sööduga hiljem Bennil sama tähiseni jõuda. Kodumeeskonna eest olid täpsed ka Antoine Roussel ja Aleš Hemsky, kes pani litri valvurita puuri, kui Blackhawksi peatreener Joel Quenneville juba kaheksa minutit enne lõppu väravavahi ära korjas.

Kohtumise lõpetas eelviimasel minutil tulnud Tomaš Fleichmanni värav.

Viimasel ajal on aina rohkem hoogu hakanud koguma jutud sellest, et Starsist playoffides kindlalt asja ei saa. Nüüd andis meeskond vägeva võiduga taas endast märki. Seejuures sai peatreenerist Lindy Ruffist selles kohtumises võitude arvult läbi aegade viies peatreener. Kirja läks 693. võit.


Starsil on täna hea võimalus võtta teine magus võit järjest. Külla sõidab St. Louis Blues, kes pärast eilseid tulemusi Blackhawksi divisjonis kolmandaks kukutanud.

Teised kohtumised

Columbus Blue Jackets 2 - 3 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Pingviinid said külma dušši, kui pärast head algust Gregory Campbell kodumeeskonna juhtima viis, aga võit mängiti endale välja suurepärase teise kolmandikuga. Pealevisetega oldi seal üle 15-8 ning tänu Chris Kunitzi ja Carl Hagelini väravatele tuldi ära seisuga, mis ülejäänud mängu jooksul enam ei muutunud. 25 tõrjet teinud Marc-Andre Fleuryst sai läbi aegade kiiruselt neljas puurivaht, kes 350 võiduni jõudnud. 31-aastasel puurivahil läks selleks vaja 645 mängu.

Tampa Bay Lightning 1 - 3 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Kodumeeskond sai kiirelt kaks ülekaalu väravat krae vahele ning jõudis lõpuks vaid 19 pealeviskeni. Steve Masoni nullimäng rikuti alles kolm minutit enne mängu lõppu. Dave Hakstoli meeskond on viimasest seitsmest mängust võitnud kuus. Ainsaks kaotuseks kummaline 0-4 kodune allajäämine Edmonton Oilersile.

St. Louis Blues 5 - 2 Anaheim Ducks (tipphetked)

Ryan Getzlafi ülekaalu väravast juhtima pääsenud Ducksil lõppes omapärane seeria. Võidetud oli 19 järjestikust mängu, kus vähemalt üks PP värav oli kirja läinud. Asi läks käest viimase kolmandiku alguses, mil Blues 1-1 pealt kiirelt kaks kolli pani. Viimastel minutitel tegi Vladimir Tarasenko kahe väravaga viimistlustöö. Nende kõrvale läks ka üks sööt. 26 tõrjega lõpetanud Jake Allen jõudis karjääri rekordit kordava viienda järjestikuse võiduni.

Calgary Flames 1 - 4 Arizona Coyotes (tipphetked)

Alates jaanuari lõpust võõrsil võiduta olnud Coyotes suutis kõva viimase kolmandikuga oma välismängude negatiivse seeria murda. Sinna mindi 1-1 viigiga, kui teisel perioodil õnnestus vähemuse väravaid vahetada. Otsustavaks sai Antoine Vermette'i ülekaalu tabamus, millele lisas kaks veel otsa Brad Richardson. Flamesi eest oli üle pika aja uuesti jääl Dennis Wideman, kelle 20-mängulist keeldu eile poole võrra vähendati. Mis sest, et vahele oli jäänud juba 19 mängu.


Lähipäevil peaks selguma, kas nüüdne otsus on lõplik võib järgneb veel midagi. Kui Wideman polnud algse karistusega rahul, siis nüüd on liiga ise teatanud, et otsus on ebaõiglane.

Kommentaarid