Flyersi tõus jätkus Chicagos

Hakkab vist traditsiooniks saama see, et põhiturniiri teises osas teeb mõni meeskond suure tõusu ja mängib end playoffidesse. Kui mullu oli selleks Ottawa Senators, siis nüüd hullutab kõiki Philadelphia Flyers. Dave Hakstoli meeskond pikendas läinud ööl Chicago Blackhawksi kaotusteseeria nelja mängu peale.

(foto: scoopnest.com)
Flyers tuli mängus edukalt kaks korda kaotusseisust välja. Avakolmandikul skooris kodumeeskonna eest Marian Hossa vähemusest ja teisel perioodil pani Jonathan Toews võrku oma hooaja 25. värava. Nendele aga vastasid ülekaalust sihile jõudnud Ryan White ja Claude Giroux'lt oivalise spin-o-rama söödu saanud Brayden Schenn. Viimasel kolmandikul, mil mõlemad jõudsid vaid nelja pealeviskeni, skooris võiduvärava Radko Gudas.

"Oleme kõvasti punnitanud, et playoffide võidujooksu tagasi saada ning seal olla. See on samm õiges suunas. Meid ootab veel kõvasti tööd ees," ütles Hakstol pärast suurepärast tulemust.

Flyers on viimse kümne kohtumise jooksul punktilisata jäänud vaid korra. Neist üheksa mängu on tehtud ilma Jakub Voracekita. Tõeliselt kuumaks mindi veebruari keskel.


Uue aastanumbri sees on meeskond pidanud 33 matši ja neist pole vähemalt punkti lisandunud vaid üheksa korda. Vaikselt on nokitsetud ning nüüd on playoffide koht ka käes. Kuna Detroit Red Wings eile jääl ei käinud, siis hüppas Flyers Jeff Blashilli meeskonnast mööda. Ühe vähem peetud mängu juures on edu üks punkt.


Red Wingsi jaoks pole muidugi hiline pääsemine midagi uut. Mullu lõpetati põhiturniir üsna kehvasti ja 2013. aasta kevadel läks asi lausa nii, et playoffidesse jõuti vaid ühepunktilise eduga. Mingi võluväega on oma nahk alati päästetud. Eks näis, kas see õnnestub ka tänavu.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 2 - 3 (LA) Montreal Canadiens (tipphetked)

Viimasest seitsmest omavahelisest matšist viis võitnud Sabres ei suutnud kena seeriat jätkata, olgugi et pealevisetega oldi üle 43-22. Marcus Foligno vähemusest tulnud värav aitas Dan Bylsma meeskonna lisaajale, kuid seal läks kaalukauss hoopis külaliste poolele, kui Paul Byron võiduvärava tegi.

Edmonton Oilers 6 - 4 St. Louis Blues (tipphetked)

Oleme viimastel nädalatel näinud päris mitmeid juhtumeid, kus võiduseeria kaotanud meeskond ei suuda end kuidagi koguda ja näib, et Blues rühib mööda sama rada. Ja mis toimub kaitses? Kolm mängu järjest on lastud vähemalt neli väravat. Siin hoolitsesid kahe eest nii Ryan Nugent-Hopkins kui ka Mark Letestu. Tõeline kliinik pandi püsti ülekaalu mängides - kuuest neli! Blues oli varasemast 14-st omavahelisest matšist kaotanud vaid ühe.

Vancouver Canucks 1 - 3 Colorado Avalanche (tipphetked)

Külalised murdsid end võidule hea viimase kolmandiku algusega. Seal skooriti 1-1 pealt viie minutiga kaks tükki. Mikkel Bødker läks koju kahe tabamusega. Canucksi särgis oli esimest korda väljakul Vene koljat Nikita Trjamkin ja peatreeneri Willie Desjardins'i sõnul sai ta oma tööga kenasti hakkama.

Calgary Flames 4 - 1 Winnipeg Jets (tipphetked)

Eelmises mängus karjääri teise kübaratrikini jõudnud Michael Frolik möllas taas. Tõsi, seekord veidi vaiksemalt, kogudes "ainult" ühe värava ja kaks söötu. Võit mängiti endale välja kolmeväravalise avakolmandikuga. Dougie Hamiltoni kõrval oli esimest korda väljakul vend Freddie. Viimati nähti Calgarys vendi koos mängimas 2006, aastal, kui Robyn ja Richie Regehr kokku said.

Anaheim Ducks 1 - 2 New York Rangers (tipphetked)

Kevin Klein lisas oma kollektsiooni taas paar väga tähtsat väravat. 31-aastane kaitsja, kes alati õigel ajal skoorida oskab, sai sel korral lausa kaks kolli enda nimele ja nii esimest korda 11-aastase karjääri jooksul.

Kommentaarid