Kõrgelt hinnatud Jimmy Vesey andis Predatorsile ninanipsu

Eilne 3-4 kaotus Colorado Avalanche'ile polnud õhtu ainus lüüasaamine, mida Nashville Predators pidi tunnistama. Selgus, et klubi 2012. aasta drafti 3. ringi valik Jimmy Vesey, kes mänginud ennast organisatsiooni suurimaks talendiks, keeldub lepingu tegemisest.

(foto: sports-news.com)
22-aastase Vesey areng on viimastel aastatel olnud lausa sedavõrd võimas, et mullu mängis ta isegi USA koondise eest MM-turniiril. 9 mänguga kogunes seal kolm söödupunkti. Noormees lõpetas äsja Harvardis oma viimase ülikooli aasta ja Predators oli valmis ta kohe enda juurde võtme. Aga seis oli selline vaid kuni eilseni.

"See on väga pettumustvalmistav uudis meile, meie fännidele ja meeskonnale," tunnistas Predatorsi peamänedžer David Poile. "Kolmapäeval saime kõne, et Vesey mõtleb vabaagentiks saamisele. See oli esimene kord, kui midagi sellist kuulsime. Läksime reedel Harvardi mängule ja palusime temaga kohtumist, aga seda meile ei võimaldatud."

Poile sõnul oli vasakäärele lubatud meeskonnas kohta esimestes ründekolmikutes ning mänguaega ka juba tänavustes playoffides. Vesey olevat ammu kinnitanud seda, et lööb klubiga käed ning seetõttu oli Predators ka tema jaoks koosseisus koha vabaks jätnud.

"Usun, et Jimmy on ilmselgelt saanud halba nõu," lisas Poile.

Võib spekuleerida, et nõuandjaks oli tema isa Jim, kes omal ajal St. Louis Bluesi ja Boston Bruinsi särgis NHL-is 15 mängu kirja sai. Nüüd on ta aga skaudina Toronto Maple Leafsi palgal ning Kanada klubile kuuluvad ka tema teise poja Nolani mängijaõigused.

Alati väravatega hädas oleva meeskonna jaoks on Vesey järsk meelemuutus suureks hoobiks. Tema arendamisele on klubi aastate jooksul kõvasti aega ja ressursse pühendanud. Enim on vast löödud mängijate arendamisega tegelev Scott Nichol.

Poile ütles: "Scott Nichol on praktiliselt igal nädalavahetusel temaga koos olnud. Nad rääkisid 2-3 korda nädalas ja vaatasid koos videoklippe. Mina olen endast väljas, aga Scott on täiesti löödud."

Enda sõnade kohaselt ei kavatse Poile kergelt alla anda ning noore mängumehe meelt üritatakse omakorda veel muuta. Ent on väga tõenäoline, et Vesey kõnnib 15. augustil lihtsalt vaba mehena minema.

Kommentaarid