Red Wings sai Montrealis valusa kaotuse

Tänavu oma rekordilise järjestikuste playoff-kohtade seeriaga tõsiselt riskiv Detroit Red Wings sai läinud ööl uue tagasilöögi. Montreal Canadiensile jäädi alla 3-4. Jeff Blashilli meeskonnal on nüüd idakonverentsi viimast playoffide piletit hoidva Philadelphia Flyersiga endiselt sama palju punkte, aga konkurendiga võrreldes on kirjas kaks rohkem peetud mängu.

(foto: montrealgazette.com)
Kohtumine Montrealis oli tõeline sõit Ameerika mägedel. Red Wings tuli 0-2 kaotusseisust välja, pääses siis juhtima, ent pidi siiski vastase paremust tunnistama. Külalised tegid väga ebaõnnestunud alguse, kui kaotus 11 ja poole minutiga juba kaheväravaline oli. Max Pacioretty ja Paul Byroni kollid lõpetasid ka Petr Mrazeki tööpäeva. Kaks läks selja taha seitsme pealeviskega.

Mrazek, kes hooaja esimeses pooles oli 5 vs 5 mängus näitamas numbreid, mida nähti viimati Dominik Hašeki päevadel, on oma viimase 14 stardi jooksul nüüd viis korda postide vahelt ära sikutatud. Jimmy Howardit vaevanud needus oleks justkui temale üle kandunud.

Seekord algas kõik Howardiga ilusti, aga lõpp oli päris tavapärane. Külalised said teisel kolmandikul kolme ülekaalu väravaga juhtima. Autoriteks Gustav Nyquist, Anthony Mantha ja Mike Green. Ent viimasel perioodil vastas omakorda ülekaalu tabamusega Sven Andrighetto ning oma teise sai ka Pacioretty.

Enne eilset vaid kaks oma viimasest üheksast stardist võitnud Mike Condon tegi viimasel kolmandikul koguni 23 oma 39-st tõrjest. Canadiens ise lõpetas 27 üritusega. Kanada klubi pole alates aastast 2007 kodus normaalajaga Red Wingsile kaotanud.


Olgugi, et lüüasaamine oli valus tuli Red Wingsile eile ka häid uudiseid. Boston Bruins sai järjekordse kaotuse. See tähendab, et wild-cardi koha asemel võib äkki hakata juba pilke seadma oma divisjoni viimase automaatse playoffide koha peale.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 2 - 1 Boston Bruins (tipphetked)

Bruins murti maha kahe ülekaalu kolli ja Keith Kinkaidi 39 tõrjega. Tuukka Rask lõpetas vaid 13 tõrjega. Vähemalt sai aga rõõmustada selle üle, et Brad Marchand kerkis pärast Phil Kesselit meeskonna esimeseks 35 väravaga mängijaks. 27-aastane ründaja jõudis ka hooaja 56. punktiga karjääri rekordini.

New York Islanders 2 - 1 (KV) Carolina Hurricanes (tipphetked)

Anders Lee ülekaalu värav päästis saarlased ootamatust normaalajaga tulnud kaotusest ja Kyle Okposo tõi karistusvisetelt võidu. Okposo süüdistas pärast mängu kehvas esituses halbu väljakuolusid. Külaliste poolelt jõudis Derek Ryan karjääri neljandas mängus teise kollini.

Pittsburgh Penguins 5 - 4 (KV) Buffalo Sabres (tipphetked)

Penguins andis mängu põnevuse mõttes vastasele avakolmandikuga 3-0 edu. Matt Moulson lõpetas 18-mängulise põua, Ryan O'Reilly sai viimase 24 mängu jooksul esimese värava ning Jake McCabe võis värava üle rõõmustada pärast 41-mängulist pausi. Ent teise kolmandikuga keeras kodumeeskond kaotusseisu juba eduks. Seejuures tulid viimased kaks mõlemad vähemusest vastase sama ülekaalu ajal. Zach Bogosiani värav tõi külalistele punkti, aga sellele jäi lisa võtmata, kuna karistusvisetel pandi baraka. Kodumeeskonna eest olid samal ajal täpsed Kris Letang ja Phil Kessel.

Florida Panthers 2 - 5 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Leafs skooris üle 57 mängu taas ühe vähemuse värava, pani kolm ülekaalust ning jõudis Nazem Kadri kübaratriki toel hooaja ühe ilusaima võiduni. Roberto Luongo kaotas oma viimase 18 stardi jooksul Leafsile alles teist korda.

Minnesota Wild 4 - 1 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Wildist sai esimene meeskond pärast 1938/39 hooaja Boston Bruinsit, kes ühe hooaja käigus võitnud Blackhawksi vastu kuivalt vähemalt viiest mängust koosneva põhiturniiri seeria. Ühtlasi tõusti ajaloo kolmandaks meeskonnaks, kes kuivalt ära teinud karikakaitsjale.

St. Louis Blues 3 - 1 Colorado Avalanche (tipphetked)

Mihhail Grigorenko pani Bluesi rekordilisele nulliseeriale 258:30 peal punkti, aga külalistest ei olnud suuremat sorti vastast. Kodumeeskond pani ülekaalus kolmest kaks. Avalanche oli enne võitnud kõik selle hooaja kolm omavahelist kohtumist.

Dallas Stars 5 - 2 Nashville Predators (tipphetked)

Jamie Benn skooris kaks korda võidumängus, millega Stars esimest korda pärast hooaega 2006/07 ületas 100 punkti piiri. Võidutabamus tuli Jason Spezzalt ja sellega sai meeskonnast pärast hooaega 2011/12 esimene, kelle ridades kolm 30 väravaga meest. Klubi jaoks on see pärast Dallasesse kolimist esmakordne saavutus.

Vancouver Canucks 1 - 4 San Jose Sharks (tipphetked)

Sharks võttis koos playoffidega Vancouverist 11. järjestikuse võidu tänu Logan Couture'i karjääri esimesele kübaratrikile. See sai vormistatud 11 sekundit enne lõppu valveta puuri läinud tabamusega. Canucks on nüüd kaotanud üheksa mängu järjest. Klubi ajaloo halvim kaotusteseeria oli 1997. aastal, kui võidurõõmu ei saanud tunda kümnes järjestikuses mängus.

Kommentaarid