Flyers alistas nelja punkti mängus Red Wingsi

Põnevat heitlust lubanud kohtumine idakonverentsi viimast playoffide kohta jahtivate Philadelphia Flyersi ja Detroit Red Wingsi vahel pettumust ei valmistanud. Kodus mänginud Flyers võitis matši 4-3 ja kerkis sellega otse Red Wingsi kandadele. Kahe meeskonna vahele jääb vaid üks punkt.

(foto: Getty Images)
Jakub Voraceki mängueelseid ütlusi võis ehk mõne nurga alt pidada liigseks enesekindluseks, aga meeskond andis külalistele kiirelt aimu, mis juhtuma hakkab. Ja seda isegi nii, et Tšehhi ründaja endiselt väljakul polnud. Dave Hakstoli meeskond võitis avakolmandiku Michael Raffli ja Wayne Simmondsi väravatest 2-0. Pealevisetega oldi üle 23-3!

Tegu oli nagu kordusmänguga eelmisest nädalast, kui Flyers võõrustas Tampa Bay Lightningut. Ainsaks erinevuseks see, et siis jäädi kaotusseisu ja ise hakati väravateni jõudma alles mängu teises pooles. Siin oli teiseks pooleks juba kolm tükki olemas, kui Raffl oma õhtu teiseni jõudis.

Ent teisel kolmandikul ärkas ka Red Wings. Andreas Athanasiou rikkus enne Raffli teist Steve Masoni nullimängu ära. Kodumeeskonna suur ülekaal asendus võrdse lahinguga ning Pavel Datsjuki värav tegi perioodi teises pooles ka seisu võrdsemaks. Vaatamata sellele, et 37-aastane venelane on Red Wingsi üks staažikamaid liikemeid pole ta kunagi põhiturniiril Philadelphias võidurõõmu tunda saanud. Flyers jätkas võiduseeriat, mis algas 1997. aasta jaanuaris.

Võiduvärav tuli ära veidi rohkem kui minut enne teise kolmandiku lõppu. Autoriks ei keegi muu kui Shayne Gostisbehere. Noor kaitsemees, kes näiliselt alati just õigel hetkel skoorida oskab. Kuigi hooaja 16. tabamus oli esimene, mis ei viigistanud kohtumist või ei viinud Flyersit ette.


Kahe peale kasvanud vahe sai Red Wings tänu Tomaš Tatarile viimasel kolmandikul ühe peale, kuid see tuli alles neli minutit enne lõppu ja aega rohkemaks enam ei jäänud.


Avakolmandiku 23 pealeviskega jäi Flyers napilt puudu klubi rekordist. Varasemalt on kolmes mängus jõutud tervelt 25 ürituseni.

Teised kohtumised

Pittsburgh Penguins 2 - 1 (KV) New York Islanders (tipphetked)

Kyle Okposo hiline ülekaalu värav röövis pingviinidelt normaalajavõidu, kuid Chris Kunitzi karjääri 800. mängu, kus tuli 238. värav, õnnestus ikkagi positiivse tulemusega tähistada. Karistusvistel skooris ainsana Kris Letang. Flyersi võitu silmas pidades olid kaks punkti üliolulised.

Washington Capitals 2 - 1 (LA) Carolina Hurricanes (tipphetked)

Capitals kindlustas ühe punktiga endale esimese meeskonnana playoffidesse pääsu ning et õhtu ikkagi tervenisti ilus oleks, siis pani Aleksandr Ovetškin lisaajal kotti ka võiduvärava. Tema karjääri 17 lisaajakolli jäävad alla vaid Jaromir Jagrile (19). Venelane tunnistas selle nädala alguses, et vigastus, mis ta Tähtede mängult eemale jättis on endiselt teda vaevamas. Võimalik, et nüüd, mil koht kindlustatud, võib kapteni puhkusele saata.

Toronto Maple Leafs 4 - 1 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Leafs oli veel nädal tagasi oma divisjonikaaslaste vastu saanud vaid ühe võitu. Nüüd on sellele järjestikustest mängudest lisatud kaks. Seejuures on alates jaanuari algusest esimest korda võidetud kaks matši järjest normaalajaga. Otsustavaks sai Ben Smithi esimene värav Leafsi särgis, mis tuli paar minutit pärast külaliste viigiväravat.

Montreal Canadiens 1 - 4 Florida Panthers (tipphetked)

Alex Galchenyuk skooris viimases kümnes mängus 12. värava, aga sellest jäi selgelt liiga väheseks. Pantrid tegid professionaalse töö ning konkurentide ebaõnnestumine andis Gerard Gallanti meeskonnale tagasi ka Atlandi divisjoni esikoha. 70 mänguga on juba koos rohkem võite (39), kui kogu mulluse hooajaga kokku (38).

Ottawa Senators 3 - 2 (LA) Minnesota Wild (tipphetked)

Oma meeskonnale võite tuua tahtev Erik Karlsson sai sellega hakkama. Ta korjas kahe esimese tabamuse (neist viimane 8 sekundit enne normaalaja lõppu!) juures endale söödupunktid ja pani siis pool minutit enne lisaaja lõppu kotti võiduvärava. Rootslasest sai klubi ajaloos esimene kaitsja, kes hooaja käigus skoorinud rohkem kui ühe lisaajavärava.

Dallas Stars 2 - 5 Los Angeles Kings (tipphetked)

Päeval, mil peatreener Lindy Ruff märkis, et tema ei näe Starsi väravavahtides probleemi, lasi Kari Lehtonen 11 pealeviskega neli tükki. Ja need kõik 21 minutiga! Kingsil skoorisid teist õhtut järjest viis erinevat meest viis kolli.

San Jose Sharks 3 - 2 Boston Bruins (tipphetked)

Bruinsil jäi võiduks mängimata avakolmandiku 2-1 edu. 2-2 viigivärava autor Brent Burns jõudis hooaja 26. värava ja 64. punktini. Mõlemaga kordab ta Sandis Ozolinši klubi rekordit. Koos võiduga lõppes ka üks nukker seeria. Sharks oli kaotanud järjest seitse kohtumist, kus endale vähemuse värav lubati. Siin ei lastud end aga Loui Erikssoni poolt tulnud tabamusest häirida.

Kommentaarid