Flyers ja Red Wings jätkasid samas tempos

Idakonverentsis omavahel kõva lahingut pidavad Philadelphia Flyers ja Detroit Red Wings, kes mõlemad laupäeval kaotasid, said nüüd koos võidurõõmu tunda. Esimene alistas Winnipeg Jetsi 3-2 ja teine oli sama tulemuega üle Buffalo Sabresist.

(foto: philly.com)
Flyers lisas kaks punkti tabelisse tänu kapteni Claude Giroux hilisele lisaajaväravaele. Flyers läks kohtumist Mark Streiti ja Wayne Simmondsi väravatest 2-0 juhtima, kuid Mark Scheifele ja Blake Wheeleri kollid tõid viigi majja.

Nädalavahetusel ööbikuid kuulamas käinud Giroux jõudis sihile 14 sekundit enne lisaaja lõppu. Shayne Gostisbehere rikkus Scheifele'i tsooni klaarimise ürituse ära ning kapten oli täpselt seal, kus vaja. Tegu on Giroux karjääri seitsmenda põhihooajal tulnud lisaajaväravaga ning sellega püstitas ta uue klubi rekordi.


Red Wingsi mäng oli üsna sarnase stsenaariumiga. Algselt tundus, et ees ootab kerge õhtupoolik, aga lõpus läks asi pingeliseks. Kuigi närveerima ei pidanud kaua. Sabres suutis eelviimasel minutil tulnud väravaga viimaseks 1:49-ks vahe minimaalseks teha.

Jimmy Howardit üllatuslikult Petr Mrazekile eelistanud Red Wingsi viisid kolmega ette Dylan Larkin, Riley Sheahan ja Luke Glendening. Sabresi eest skoorisid lõpueel minutilise vahega Zemgus Girgensons ja Sam Reinhart.

Väärikalt tähistati Gordie Howe'i sünnipäeva. Härra Hoki saab 88 aastat nooreks küll alles neljapäeval, aga kuna meeskond on sel ajal linnast ära, siis tehti pidu mõned päevad varem.


Sabres on nüüd kaotanud 15 oma viimasest 17-st Detroidis käigust.


Põhiturniiri eelviimase nädala esimene mängude õhtu liigatabelisse suurt muutust ei toonud. Flyers ja Red Wings jätkavad endiselt sama arvu punktidega. New York Islandersist hiiliti kahe punkti kaugusele, kuid seda lihtsalt seetõttu, et Jack Capuano meeskonnal oli vaba päev.

Teised kohtumised

Washington Capitals 4 - 1 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Pikalt tasavägisena kohtumine läks külalistel käest viimasel kolmandikul, kuhu mindi veel 1-1 viigiga. Capitals kindlustas võiduga oma ajaloo teise Presidentide trofee, korrates ühtlasi 54 võiduga oma rekordit. 21 tõrjega lõpetanud Braden Holbtyst sai ajaloos alles viies vähemalt 46 võiduga puurivaht.

Tampa Bay Lightning 3 - 0 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Lightning teenis suure võidu tänu Ben Bishopi superesitusele. 29-aastane puurivaht jõudis 34 tõrjega hooaja kuuenda nullimänguni. Kodumeeskond ise piirdus vaid 18 üritusega. Neistki kümme tulid ära avakolmandikul. Leafs pani ülekaalus seitsmest null.

Nashville Predators 3 - 4 Colorado Avalanche (tipphetked)

Avalanche on hetkel nagu haavatud loom ja nagu me kõik tema, siis sellises olukorras olevad isendid on just need kõige ohtlikumad. Predatorsi šokeeriti 3-0 edu võtmisega. Suur edu püsis viimase viie minutini. Patrick Roy meeskond on juba täna St. Louisis. Kui see kohtumine ka nüüd edukalt üle elada, siis võib juba naeratuse suule lasta, kuna Matt Duchene ja Nathan MacKinnon on väidetavalt nädala lõpus naasmas.

Edmonton Oilers 1 - 2 Anaheim Ducks (tipphetked)

Ducks teenis üheksandast järjestikusest omavahelisest kohtumisest punktilisa. Selle seeria käigus läks kirja kaheksas võit. John Gibsoni puhas paber rikuti alles viimase kolmandiku keskel, kui täpne oli Edmontonist lahkuda sooviv Nail Jakupov.

Arizona Coyotes 2 - 5 Calgary Flames (tipphetked)

Kaks Anthony Duclairi ülekaalu väravat keerasid teisel kolmandikul külaliste 1-0 edu kaotusseisuks, aga Flames suutis siiski tänavust viiendat kaotust oma divisjonirivaali vastu vältida. Sam Bennett oli samuti kaks korda täpne ning Sean Monahan lõpetas 1+2'ga.

San Jose Sharks 5 - 2 Los Angeles Kings (tipphetked)

Mullu pärast kümneaastast seeriat esimest korda playoffidest välja jäänud Sharks kindlustas seekord oma koha väga uhke võiduga. See mängiti 2-2 seisu pealt välja viimasel kolmandikul. Kaitsja Justin Braun lõpetas kahe tabamusega. Kuningate mõlema eest hoolitses Vincent Lecavalier. Kaotus tähendab seda, et Kingsi edu Vaikse divisjoni tipus kahanes vaid ühe punkti peale.

Kommentaarid