Canucks lõi käed Rootsi liiga MVP-ga

Olles värskelt KHL-ist kaitsesse täiendust toonud on Vancouver Canucks nüüd Euroopast lisajõudu hankinud ka rünnakule. Käed on löödud Anton Rödiniga, kes valiti tänavu Rootsi liiga põhiturniiri MVP-ks. 25-aastase ründajaga sõlmiti aastane leping, mille väärtuseks 950 000 dollarit.

(foto: aftonbladet.se)
Rödin, kes on Canucksi enda kunagine drafti valik, kogus tänavu Brynäs IF-i särgis Rootsis täpselt punkti mängu kohta. 37 kohtumisega läks kirja 16 kolli ja 21 söödupunkti.


Canucks valis mitmekülgse ääreründajana kirjeldatud mängumehe 2009. aasta drafti 2. ringis ning tegi temaga aasta hiljem ka kolmeaastase lepingu, kuid pärast kahte hooaega AHL-is sellele enam pikendust ei järgnenud. Numbrid jäid seal ka üsna tagasihoidlikeks - 111 mänguga 14 väravat ja 41 punkti.

Välistatud pole ka see, et ookeani taga jääb Rödin ikkagi ainult AHL-i müttama, kuna sõlmitud leping on kahesuunaline.

Rootsi liiga MVP-del pole viimastel aastatel NHL-is õnne ka olnud. 2014. aasta parim Joakim Lindström suutis seal püsida vaid ühe hooaja, olles siis ka enamuse ajast koosseisust väljas ning mullune "Kuldkiivri" võitja Derek Ryan on tänavu Carolina Hurricanesi poolt väljakule lastud vaid kahes kohtumises.

Kommentaarid