Flyers alistas võõrsil kergelt Islandersi

Laupäeval Pittsburgh Penguinsi käest valusalt sugeda saanud Philadelphia Flyers pikalt nurka konutama ei jäänud. Oma viimase aja hiilgavat minekut sai New Yorgis jätkata ning kohaliku Islandersi alistamisel ei tekkinud ka eriti probleeme. Dave Hakstoli meeskonna tõus jätkus. Islanders ise on samas valusalt kukkumas.

(foto: newsday.com)
Flyers võttis oma viimasest 13-st mängust kümnenda võitu 4-1 skooriga. Meeskonnal oli alguses suuri raskusi enda käima saamisega ning esimene vastase väravale läinud pealevise tuli näiteks alles 10. minutil, aga kui mootor tööle läks, siis polnud kodumeeskonnal enam suuremat sorti šanssi.

Meeskonnad vahetasid teise kolmandiku alguses väravaid, kui Nick Cousins Flyersi ette viis ning Kyle Okposo viigistas, kuid pärast seda kuulus kogu kohtumine külalistele. Perioodi 13. minutil läks eriti hästi mängu kolmanda karistuse surmamine, kui värskelt patupingilt tõusnud Brandon Manning litri kätte sai ning Thomas Greissi vastu oma karjääri esimese värava tegi.

25-aastase kaitsja tabamus osutus ka võiduväravaks. Kuigi ise pidas ta kangelaseks puurivahti Steve Masonit, kes sai enda arvele 23 tõrjet.

"Kolm või neli korda hoidis ta meid mängus sees või aitas eduseisu hoida," ütles karjääri 66. mängus esimese tabamuseni jõudnud Manning.

Viimase kolmandiku alguses kasvatas Sam Gagner edu 3-1 peale ning kohtumisele tõmbas joone alla Claude Giroux poolt tühja võrku toimetatud tabamus. Pärast kahe esimese omavahelise kohtumise kaotamist on Flyers nüüd võitnud viimased kaks.

Vahepeal kindlalt automaatse playoffide koha peal istunud Islanders peab nüüd wild-cardi koha peal hakkama kalkuleerima konkurentide tulemusi. Superhoos Penguins on mööda tuhisenud ja ega Flyers ka enam kaugel pole. Vahe on kolm punkti.


Islanders on viimasest seitsmest mängust võitnud ainult ühe. Ainsaks võiduks 3-2 tulemus kodus Florida Panthersi vastu mängus, mis ka tegelikult kõiksugu loogika põhjal pidanuks kaotusega lõppema, aga end suudeti imeliselt päästa. Hooaja külmim periood on sattunud väga halvale ajale.

Teised kohtumised

New York Rangers 4 - 2 Florida Panthers (tipphetked)

Rangers kasvatas oma normaalajakaotusele võiduga vastamise rekordi 13 mängu peale. Väravate autorite sekka mahutas end ka Rick Nash, kelle jaoks on see 2016. aasta esimene tabamus. Kuu keskel naases ta 22. jaanuaril alanud vigastuspausilt.

Toronto Maple Leafs 5 - 2 Calgary Flames (tipphetked)

Leo Komarov liitus Leafsi aina pikeneva vigastatute nimekirjaga, kuid viimase aja hea minek sai siiski jätku. Viimasest viiest on nüüd võidetud neli. Siin jõuti selleni William Nylanderi juhtimisel. Noor rootslane lõpetas 1+2'ga. Kohtumine oli viimasele kolmandikule minnes 2-2 viigis, aga just Nylanderi poolt tulnud tabamusega hakkas Leafs kindla võidu suunas liikuma.

Nashville Predators 5 - 2 Los Angeles Kings (tipphetked)

Võimalikus playoffide avaringi eelvaates näitas Predators, et meid võib ees oodata üllatus. Ryan Johansen lõpetas 1+2'ga ning meeskond liikus turvalisse 3-0 eduseisu, enne kui ka külalistele midagi rõõmustavat pakuti. Filip Forsbergist sai klubi ajaloos viies erinev 30 väravaga hooaega omav mängija. Kingsi vastu on nüüd käsil 9-mänguline punktiseeria. Kohtumistest on võidetud kuus.

Kommentaarid