Penguins alistas Crosby lisaajaväravaga Rangersi

Kipub vägisi sinnapoole, et Pittsburgh Penguins ja New York Rangers lähevad teist hooaega järjest playoffide avaringis kokku. Kui eelseisev seeria kujuneb samasuguseks nagu põhiturniiri viimane omavaheline matš, siis ei saa tuttava paari kokkuminemise üle ka kurta. Penguins sai tasavägises kohtumises Sidney Crosby väravast lisaajal võidu.

(foto: Seth Wenig/AP Photo)
Viimasel ajal punkte nagu heina kokku ajanud Crosby värav otsustas mängu saatuse täpselt pool minutit enne lisaaja lõppu. #87 on viimase 15 mängu käigus nulliga lahkunud vaid korra. Kokku on selle perioodi jooksul tulnud 22 punkti (7+15). Arvatavasti vaatab Henrik Lundqvist juba hirmuga playoffide suunas, kuna Crosbyl on nüüd Rangersi vastu värav kirjas kolmest järjestikusest mängust.

Võidu tegi kahtlemata veel magusamaks see, et Penguins tuli kaks korda kaotusseisust välja. Mõlemal korral korraldas selle külalistele Eric Staal, kes oli enne eilset uue klubi eest teinud vaid ühe kolli. Avakolmandikul vastas tema tabamusele Matt Cullen ning teisel perioodil tegi seda Phil Kessel. 28-aastasel jänkil on nüüd viimasest kahest matšist kirjas seitse punkti (2+5).

25 tõrjega lõpetanud Marc-Andre Fleury võitis oma viimasest kaheksast stardist seitsmenda. Pingiinide kaitse jaoks oli etteaste Madison Square Gardenis just kaitse mõttes kõvaks proovikiviks. Laupäeval jäädi Detroidis ilma Brian Dumoulinist ja katki on taas ka Olli Määttä.


Penguins vähendas võiduga liigatabelis vahe Rangersiga kolme punkti peale. Mike Sullivani meeskonnal on ka üks mäng vähem peetud. Kuigi suurt vahet 2. ja 3. koha vahel pole. Eespool lõpetaja saab lihtsalt playoffideks kodueelise.

Teised kohtumised

Carolina Hurricanes 3 - 2 New Jersey Devils (tipphetked)

Hurricanes hakkas 3-0 edu pealt veidi puterdama, ent pääses siiski võiduga ja säilitas õrnad playoffide lootused. Victor Rask sai kirja oma karjääri esimese vähemalt kahe väravaga mängu. Samuti jõudis rootslane karjääri esimese 20 väravaga hooajani. Hurricanes võitis viiest omavahelisest põhihooaja mängust neli.

Vancouver Canucks 2 - 3 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Karikakaitsjal läks kaks korda eduseis käest ja teine vähem, kui kuus minutit enne lõppu, aga tänu Andrew Laddile suudeti siiski 60 minutiga töö ära teha. Kuigi playoffide koha kindlustamiseks oleks piisanud ka vaid ühest punktist. Blackhawks on nüüd Kanada meeskondade vastu võtnud 11 järjestikust võitu. Väravate suhteks on 42-8 ja kirjas on viis nullimängu.

Kommentaarid