USA telekanali juht soovib, et mängijad vabaneksid playoffide habemetest

Playoffides võiduka lõpuni või valusa väljakukkumiseni habemete kasvatamine on tore traditsioon, mille jalad ulatuvad 1980ndatesse. Usutakse, et selle traditsiooni algatas New York Islandersi meeskond, mis võitis kümnendi alguses Stanley karika neli korda järjest. Mõned pole sellega aga rahul.

(foto: Getty Images)
Enim riivab see silma Mark Lazarusel, kes on USA spordikanali NBC juht. "Mängijatele see ei meeldi, aga sooviksin, et nad lõpetaksid playoffides habeme kasvatamise," rääkis alates 2011. aastast kanalit juhtiv Lazarus täna avaldatud intervjuus. "Teeme nende näod avalikuks. Räägime sellest, kui noored ja atraktiivsed inimesed nad on ning milliste eeskujulike kodanikega nende puhul on tegu. Hokimängijad on professionaalsete sportlaste seas ainulaadsed."

Koos Lazaruse tulekuga sai NBC 2011. aastal ka NHL-ilt mängude teleõigused ja seda tervelt kümneks aastaks. Tänavu on mitmed playoffide kohtumised purustanud telerekordeid, aga Lazarus nähtavasti sooviks oma produkti veelgi vaadatavamaks teha.

"Ma tean, et see on traditsioon ja sellega seoses levib ebausk, aga ma arvan, et habemed mõjuvad mängijate tuntusele halvasti," lisas Lazarus. "See annaks nende puhul rohkem turundusvõimalusi."

Lazarus märkis ka, et on juba liiga juhtide ja mängijate ühenduse liikmetega sellest kõnelenud, aga võib arvata, et teda saatsid nendel vestlustel vaid imestunud pilgud ja ammuli suud.

Kommentaarid