Blackhawksi superduo on finaali alustanud tagasihoidlikult

Jonathan Toews ja Patrick Kane, suurte mängude mehed ja endised playoffide MVP-d, on tänavu finaalseeria esimestest kohtumistest kahe peale kogunud vaid ühe punkti. Chicago Blackhawksi jaoks on hea uudis see, et vaatamata sellele on seeria viigis, aga selge on see, et ilma nende panuseta jääb viimaste aastate kolmas karikavõit vaid unistuseks.

(foto: Getty Images)
Meeskonna kapteni puhul hinnatakse ka kaitsetegevust, aga Kane on puhas snaiper, keda peaksid väravad pidevalt saatma. Samas jäi Kane seeria 2. kohtumises üldse väravale läinud pealevisketa, mis oli tema üle 100-mängulise playoffide kogemuse juures alles teine kord.

"See ei ole kindlasti statistiline näitaja, mida sooviksid näha," on Kane rääkinud enne 3. mängu. "Samas ei lähe ma järgmisele kohtumisele kindla mõttega üritada pealeviskeid igast olukorrast. Üritan lihtsalt õigeid otsuseid teha ja muretsen alles siis tulemuse pärast."

Võimalik, et punktipõua lahenduseks on superduo lahutamine. Peatreener Joel Quenneville tegi selle ära eelmise mängu viimasel kolmandikul ja pärast seda tuli ka Toewsi söödupunkt. See võiks tagada selle, et Tampa Bay Lightningu põhikaitsepaar Victor Hedman-Anton Stalman pole vähemalt ühe ründatuusa väljakul viibimise jooksul jääl.

"Arvan, et kui paigutada nad erinevatesse kolmikutesse, siis saame veidi sügavust ja tasakaalu meeskonda juurde, saame näha, kuidas nad siis kaitsevad," märkis Quenneville.

Ka vastasleeris pole seis ideaalne, kuid see on siiski märgatavalt parem. Steven Stamkos on pärast kahte mängu samuti nullipoiss, aga tema kolmik sepistas finaalseeria avavärava. 2. matšis murdis Tyler Johnson väravatepõua ja teisest ründekolmikust oli täpne ka Nikita Kutšerov.

"Mõlemas meeskonnas on väga osavad mängijad, keda vastased tihedalt jälgivad," tunnistas Stamkos. "Seetõttu hakkavad teised mehed skoorima. Nägite seda nende puhul 1. mängus ja meie puhul 2. mängus. Sellest võib trend kujuneda."

Rollimängijad on seni mõlema poole puhul kenasti panustanud, aga see pole garanteeritud, et ebatõenäolised väravakangelased igas kohtumises välja kargavad.

Toews ründeproduktiivsuse pärast üleliia ei muretse: "Jätkame lihtsalt rünnaku kallal töötamist ja teame, et üks hetk loksuvad asjad paika. See ei ole midagi, mille üle frustreerunud olla. Tuleb lihtsalt kannatlik olla ja öelda endale, et skoorid siis kui seda tõepoolest vaja on."

Kommentaarid