Panthers soovib nooreneda

Vaid viiel meeskonnal oli lõppenud hooajal keskmine vanus suurem, kui Florida Panthersil. Hooaja keskel hangitud Jaromir Jagr andis mehise osa sellesse. Uueks hooajaks plaanitakse aga oma filosoofiat muuta. Vähemalt seda on enne tänavust drafti öelnud peamänedžer Dale Tallon.

(foto: tsn.ca)
"Me plaanime koosseisu noorendada ja vaadata siis, mida 1. juulil pakkuda on," rääkis Tallon hiljutises intervjuus klubi suveplaanide kohta. "Mulle meeldivad noored meeskonnad ja noored mängijad. Meil on süsteemis mõned head noored ja me anname neile võimaluse. Peame selles suunas liikuma."

Endine kaitsemängija Tallon teab väga hästi, et kogemused ei ole esmatähtsad. Ka noored võivad suuri tegusid teha. Ta oli nullindate teises pooles Chicago Blackhawksi peamänedžer, kui see praegune "kuldne generatsioon" liigas alles oma esimesi hooaegu tegi. Ajaks kui klubi 2010. aastal pärast pikka tumedat perioodi taas Stanley karika võitis oli küll Tallon taandunud oma positsioonilt, kuid sellest hoolimata sai ta nõuandja rollis oma nime hinnatud kopsiku peale.

Võimalik, et Floridas üritab Tallon midagi sarnast korda saata. Meeskondadel on teatavaid sarnasusi, alustades ennast tõestada soovivatest noormängijatest, lõpetades kehvade publikunumbritega. See tundub uskumatuna, aga näiteks hooajal 2006/07 oli Blackhawksi kodumängude külastajate arv keskmiselt napilt üle 12 700.

Panthersi põnevaimad noored on kaitsja Aaron Ekblad, kes on üks tänavuse hooaja parima uustulnuka kandidaatidest, ning ründajad Aleksander Barkov, Nick Bjugstad ja Jonathan Huberdeau. 24-aastasena on kiiktooliaeg kaugel ka hooaja kummalise statistika reaga lõpetanud Brandon Pirril.

Lisaks soovib Tallon koosseisu täiendada tänavuse drafti kaudu: "Selles draftis on mitmeid mängijaid, kes sobivad meie vajadustele. Oleme valmis tegema ükskõik mida, et oma meeskonda paremaks muuta. Kiirus ja väravad on kaks asja, mida me endale sooviksime."

Noortele keskendumine tähendab seda, et klubi laseb vabaagentideks saavatel Scottie Upshallil ja Tomaš Kopeckyl minema kõndida.

Kommentaarid