Dubnyk soovib mitmekordset palgatõusu

Devan Dubnky oli lõppenud hooajal üks ootamatumaid kangelasi. Eelmisel hooajal NHL-ist välja vajunud väravavaht päästis Minnesota Wildi suurest august ja viis meeskonna lõpuks playoffide 2. ringi. Wild peab aga tema teenete säilitamiseks suure lepingu lauale viskama.

(foto: Jonathan Kozub/Getty Images)
29-aastasel puurivahil saab käimasoleva kuu lõpus läbi eelmisel suvel Arizona Coyotesilt saadud 800 000 dollari suurune leping. Dubnyk soovib mitmeaastase tehinguga oma tuleviku kindlustada ning aastapalgaks nõuab ta üle viie miljoni dollari.

Nõudmistel on ka alust. Dubnyki toel jõudis Wild tänavu Detroit Red Wingsi poolt püstitatud järjestikuste võõrsilvõitude rekordi kordamiseni (12 mängu). Tema põhihooaja numbrid olid Wildi särgis 39-st mängust 27 võitu, vaid 1.78 keskmiselt sisse lastud väravat ja tõrjed 93.6%. Coyotesist kaasa tulnud numbrid kiskusid veidi tema näitajaid alla, aga kogu hooaja lõikes platseerus ta 2.07 ja 92.9%-ga siiski kenasti Carey Price'i selja taga. Tänu sellel sai Dubnykist ka üks hooaja parima väravavahi kandidaatidest.

See kõik tuli vaid aasta pärast seda, kui mees esindas kolme erinevat klubi ja lõpetas aasta AHL-is, kus näiteks tema tõrjete efektiivsuseks oli vaid 89.3%. See fakt võib olla ka põhjuseks, miks Wild ei hakka kiirelt oma päästeingli nõudmistele järele andma. Samas võib uskuda, et on mitmeid teisi meeskondi, kes on valmis selle riski võtma, sest seis postide vahel on lihtsalt sedavõrd kehv.

Wildil on vaja veel tulevikumehed Mikael Granlund, Erik Haula ja Christian Folin uueks hooajaks palgalehele saada. Tähtmängijate suured lepingud - ligi pool palgafondist läheb viie mängija peale - ei anna aga palju ruumi manööverdamiseks ja see viib raskete otsusteni. Üks neist on juba ka tehtud. Eile teatati, et ostetakse välja Matt Cooke'i leping. Temast vabaneb aga vaid 2.5 milli.

NHL-i enim tasustatud väravavahiks on Henrik Lundqvist. Aastas teenib ta 8.5 miljonit. Dubnyki nägemus (5+) läheb samasse auku meestega nagu Jimmy Howard, Roberto Luongo ja Mike Smith.

Kommentaarid