Ron Hextall arvab, et Timonenist tuleks film teha

Pärast Chicago Blackhawksi võitu on nüüd 12 soomlast Stanley karika võitnud. Tänavu liitusid seltskonnaga kolm meest. Nende seas ka Kimmo Timonen, kes pani karikavõiduga oma sportlaskarjäärile ideaalse punkti. Lausa nii ideaalse, et Philadelphia Flyersi peamänedžer Ron Hextall soovitab sellest filmi teha.

(foto: Bruce Bennett/Getty Images)
40-aastasena lõpetanud Timonen mängis NHL-is 16 hooaega, enne kui ihaldatud karikat enda käte vahel hoida sai. Selleks tuli ületada mitmeid raskuseid, alates väikesest kasvust, lõpetades traumaga, mis peaaegu tema karjäärile juba aasta tagasi kriipsu peale tõmbas.

"Ta on väike kutt, kes mõnede arust ei olnud mitmed aastad tagasi võimeline selles liigas mängima," rääkis Hextall reedel antud intervjuus. "See kipub meil ununema. Ütlen suurima lugupidamisega, et see, millise karjääri ta oma kasvuga on teinud, näitab tema jäärapäisust."

Hextall märkis, et tänavuse finaali viimase kohtumise järgselt tabas ta ennast mõtlemast sellest, et Timoneni karjäärist tuleks film teha. Päriselu on sellele juba ka perfektse lõpustseeni pakkunud.


Enne Chicagosse siirdumist seitse hooaega Flyersit esindanud Timoneni mängud tundusid mängitud, kuna tal diagnoositi mõlemas kopsus ja paremas jalas veretromb. Visa soomlane oli sellest aga üles ning naases märtsi alguses jääle, jõudes samal kuul oma karjääri 1100. mänguni. Ta lahkus Flyesist klubi läbi aegade resultatiivsustabeli 3. kaitsjana (519 mänguga 270 punkti).

"See võttis kõvasti julgust, et tulla minu kontorisse ja öelda, et soovib veel viimast võimalust karika võitmiseks," tunnistas Hextall. "Isegi, kui sa lähed kuhugi, siis kui tõenäoline võiduvõimalus tegelikult on? Lähed kolmeks kuuks perekonna juurest ära ning lootuses võita Stanley karika liitud meeskonnaga, kus sa mitte kedagi ei tea. Lisaks pole sa kaheksa kuud mänginud. See võttis kõvasti julgust."

Flyersi ja Blackhawksi kõrval ka Nashville Predatorsi esindanud Timonen lõpetas karjääri 1108 põhihooaja mänguga, kus ta kogus 571 punkti (117 + 454). Tänavuse karikavõiduga kustutas ta kurvad mälestused 2010. aastast, mil ta finaalis Flyersiga just Blackhawksile alla jäi.

"Ma tõeliselt imetlen Kimmot ja olen tema üle väga õnnelik," ütles Hextall. "Arvan, et kõik inimesed Delaware'i orus (Philadelphia piirkond) ja Soomes ning ka igal pool mujal on tema üle õnnelikud, kuna ta eeskujulik sportlane. Ma arvan, et lõpuks sai ta selle, mille ta oli ära teeninud. Ta vääris Stanley karika võitmist."

Hextall on ka teatanud, et plaanib Kimoneni mingis rollis Flyersi juurde tagasi tuua. Abi oleks ehk juba sellest, kui soomlane pandaks välja teenitud karikavõidu sõrmusega mööda koridore ringi käima. See oleks kindlasti heaks motivatsiooniks meeskonnale, mis viimase kolme hooaja jooksul kaks korda playoffidest välja jäänud.

Kommentaarid