Väravavahtide turg tõmbub kokku: Dubnyk ja Niemi said uued lepingud

Devan Dubnyk ja Antti Niemi võinuks olla tänavuses ihaldusväärseimate vabaagentide nimistus, kuid vahetult enne kella kukkumist on mõlemad väravavahid saanud uued lepingud. Dubnyk sai Minnesota Wildilt kuueaastase pikenduse ning Dallas Stars võttis Niemi palgale kolmeks aastaks.

(foto: sportsnet.ca)
Dubnyk sai lepingu, mille koguväärtuseks on 26 miljonit dollarit. Esimese nelja aasta jooksul paneb ta tasku viis miljonit ning kahe viimase aastaga kokku kuus miljonit.

Puurivaht, kes oli aasta tagasi NHL-is praktiliselt välja puksitud, on enesekindel, et suudab edukalt karjääri jätkata: "Olen vaid 29-aastane ja kavatasen oma taset veelgi parandada."

Arvestades, et Wildi esinumbrist oli tänavu põhilistes väravavahide kategooriates parem vaid Carey Price, siis saab olema põnev näha, millega see veel parem Dubnyk hakkama võib saada.

Oma tänavuses edus kiidab kanadalane enda asemel rohkem oma meeskonnakaaslaseid: "Minu mängustiil on üsna lihtsakoeline. See, kuidas me grupina mängisime, tähendas et ma ei pidanud imesid korda saatma. Mängisime õiget moodi ja minu ülesandeks oli lihtsalt asjade mitte keeruliseks ajamine ning kindlana püsimine. Ma ei teinud tagurpidi saltosid, ega midagi, mida ma ei suudaks edaspidi teha."

Tänavune Mastertoni trofee võitja oli värskelt Edmontonis uue maja ostnud, kui Oilers ootamatult 2014. aasta jaanuaris tema teenetest loobus. Seda ajal, mil perekonda oli sündimas esimene laps. Esimesed Minnesotas veedetud nädalad elas ta abikaasa ja titega hotellis, enne kui meeskonnakaaslane Zach Parise neile soodsa tehinguga maja müüs. Pärast 6-aastase lepingu saamist ei pea uue kolimise pärast enam muretsema.

Dubnyk on Minnesotas rahu leidnud: "Minu jaoks pakub enim elevust see, et saan nüüd pikemat aega olla väga hea meeskonna liige. Nende kuttidega koos mängimine on minu karjääri parim kogemus."

Kaugel saab asi rahust olema aga Dallases. Stars matab nüüd oma väravavahtide alla üle kümne miljoni dollari. Niemi, kelle mängijaõigused Stars nädalavahetusel drafti 7. ringi valiku eest omandas, on enda 4.5-miljonilise aastapalgaga tulnud Kari Lehtoneni 6-miljonilise kõrvale.

Mõlemad puurivahid mahtusid tänavu mänguminutite osas liiga esikümne sekka, aga nüüd tuleb soomlastel hakata aega jagama. Esimeste juttude järgi pole (veel) skandaali oodata. "Me oleme täiskasvanud ja oma karjääri lõpuosas, seega arvan, et suudame võimalikud erimeelsused lahendada. Väravavahtidel on teatav sõprus ja meie Anttiga oleme sõbrad ning usun, et see aitab meid," on kommenteerinud alates 2010. aastast Dallases mängib Lehtonen.

Kuna konkurents läänes on oluliselt kõvem kui idas, siis on kahe võimaliku esinumbri omamine kaval lüke. Seda aga samas tõesti vaid selleni hetkeni, mil üks mossitama hakkab. Siis peab olukorrale lahenduse leidma Jeff Reese, kes oli Niemi sõnade kohaselt üks põhjustest miks ta Starsi kasuks otsustas. Vastupidiselt esialgsetele kuuldustele on Reese ikkagi määratud Starsi uueks väravavahtide treeneriks. Järelvaataja rolli läheb hoopis senine treener Mike Valley.

Kommentaarid