Uus peatreener naelutab Brent Burnsi kaitsesse

Kui keegi teab, mida tunneb laborihiir, siis selleks on Brent Burns. Paar aastat tagasi tekkis San Joses kellelgi mõte hakata kaitsjat kasutama ründajana ja nii tegutses Burns mõni aeg paraja hübriidmängijana. Uue peatreeneri Peter DeBoeri sõnul on aga igasugused eksperimendid lõpetatud.

(foto: sportsoutwest.com)
Burns veetis praktiliselt kogu eelmise hooaja ründajana ning sai iseenesest uuel positsioonil ka hästi hakkama. Temalt tuli nii väravate (20) kui punktide (48) osas karjääri tippmargid. Lõppenud hooajal nihutati ta aga sinisele joonele tagasi, mis tõi omakorda uue punktide rekordi (60) ja samuti kogus hirmutava välimusega kanadalane isikliku rekordi jagu söötupunkte (43). Ka uuel hooajal lastakse tal kaitses tegutseda.

"Ta on kaitsja. Seda positsiooni mängis ta ka MM-il ja oli seal ülekaalukalt parim mees," ütles nädala alguses antud intervjuus DeBoer, kes oli maailmameistrivõistlustel üks Kanada koondise abitreeneritest. "Saame ühe käe sõrmedel üles lugeda mängijad, kes suudavad NHL-is tipptasemel nii kaitsja kui ründajana tegutseda."

Neli suve tagasi Minnesota Wildist läänerannikule Sharksi ridadesse kolinud Burns oli MM-il tõeline loom - kümne mänguga tuli 2+9.

DeBoer loodab kindla positsiooni kinnistamisega Burnsi vormida veel paremaks mängumeheks: "Sa ei saa seda positsiooni (kaitse) mängida poole kohaga. Peame teda seal püsivalt mängitama, et ta sellega täielikult kohaneks."

Kommentaarid