Kings ostab Mike Richardsi lepingu välja

Pärast drafti ja enne 1. juulil avanevat vabaagentideturgu on paari päeva jooksul veel üks põnev periood. Kuni juuni viimase päevani on võimalik klubidel mängijaid lepingutest välja osta. Los Angeles Kings on seda teinud Mike Richardsi puhul.

(foto: theroyalhalf.com)
2010. aastal Kanada koondises olümpiavõitjaks tulnud Richards tegi tänavu hooaja, mis oli alla igasugust arvestust. Vähemalt ründaja jaoks, kellele maksti hooaja eest seitse (!) miljonit dollarit. 53 põhihooaja mängus jäi tema kontole vaid 16 punkti (5+11).

Kings saatis mehe juba pakkima ka jaanuaris, kui tal lasti AHL-is möllata ja kuigi seal olid esitused korralikud - 16 mänguga 3+11 - siis hooaja lõpuks uuesti emaklubi juurde pääsedes ei suutnud ta siiski oma tippaastate vormi leida. Hooaegadel 2007/08 ja 08/09 kogus Richards keskmiselt rohkem kui punkti mängus. See tõi talle 2008. aasta suvel 12-aastase lepingu, mille keskmiseks töötasuks 5.75 miljonit aastas ja koguväärtuseks 69 miljonit. Nüüd on see kontraht piltlikult öeldes puruks rebitud.

Välja ostmise järgselt makstakse Richardsile järgneva kümne aasta jooksul ligikaudu 1.5 miljonit aastas selle eest, et ta meeskonna särki enam selga ei tõmbaks.

Sellele käiguga vabastab Kings endale taas veidi palgaraha. 5.75 miljoni asemel läheb nüüd uuel hooajal Richardsi peale vaid 1.2 miljonit. Samas on endine Philadelphia Flyersi mees nüüd Kingsi palgal viis aastat kauem, kuni 2025. aasta suveni. Seejuures kerkib tema alla minev palgaraha nelja aasta pärast kaheks hooajaks veel märkimisväärseks 4.1 miljoni peale, mida on üsna kibe maksta mehele, kelle teeneid kasutada ei saa.

Näib, et nimi Richards on mingisuguse needuse all. Eelmisel suvel ostis New York Rangers välja Brad Richardsi lepingu.

Tänavuse suve töötukassa järjekorda lähevad tänase seisuga ka P.A. Parenteau ja Mark Fistric, kellest loobusid vastavalt Montreal Canadiens ja Anaheim Ducks.

Kommentaarid