Stars palkas väravavahite guru Jeff Reese'i

Kari Lehtonen tegi tänavu ühe oma karjääri halvima aasta, kui tema tõrjeprotsendiks jäi vaid 90.3% ja tema vastu skooriti keskmiselt 2.94 väravat mängus ning Dallas Stars jäi tänu kehvale kaitsele playoffidest eemale. Olukorra parandamiseks on nüüd klubi juurde toodud tõeline väravavahtide guru Jeff Reese.

(foto: Getty Images)
Reese on mees, kes mängis suurt rolli selles, et kunagine liiga parim uustulnuk Steve Mason hakkas viimastel aastatel taas korralikke esitusi näitama. Kummalisel kombel vallandas aga Philadelphia Flyers märtsis treeneri, kellega tehti üle viie aasta koostööd.

Samas ei hakka Reese Dallases tööle mitte treeneri vaid omamoodi järelvaataja rollis. Ta on palgatud väravavahtide osakonna juhiks, kelle põhiülesandeks noorte väravavahtidega töötamine ja skautimine. Sel suvel on see ka väga olulisel kohal.

Stars on sattunud olukorda, kus Lehtonen on jäänud esindusmeeskonna ainsaks puurivahiks. Jhonas Enroth on vabaagent ja suure tõenäosusega teda tagasi ei tooda ning kolmas number Jussi Rynnäs lasi oma lepingu tühistada, et Euroopasse naasta.

Reese peab senised AHL-i kutid vormima meesteks, kes suudaksid Lehtonenile konkurentsi pakkuda. Võimalik, et kvaliteetse varumehe puudumine oli peamiseks põhjuseks, miks soomlane oma kvaliteedis tänavu järgi andis. Peamänedžer Jim Nill peab talle ühe korraliku taganttõukaja hankima.

"Mulle on muljet avaldanud see, et Kari tunneb nagu ta poleks oma tööd piisavalt hästi teinud ja ta soovib teha kõik, et seda parandada," rääkis Nill nädala alguses. "Peame vaatama, kuidas ta mängudeks valmistub ja mõtlema selle, kuidas teda toetada."

Kommentaarid