Flyers jäi tüli tõttu väravavahtide treenerist ilma

Philadelphia Flyers on hetkel tulise playoffide heitluse keskmes, aga tiheda graafiku kõrval tuleb nüüd leida aega, et leida meeskonnale uus väravavahtide treener. Sel nädalal lõpetati töösuhe kuus aastat klubi juures töötanud Jeff Reese'iga.

(foto: Getty Images)
Ametlikult mindi lahku vastastikusel kokkuleppel, aga selle teadaande taga on siiski rohkelt ka muud. Kahe osapoole vahel hakkasid asjad käärima eelmise kuu lõpupäevadel.

Võib väita, et saatuslikuks päevaks oli 26. veebruar. Flyers mängis Toronto Maple Leafsiga ja seal jäädi 26. minutiks 0-2 kaotusseisu. Meeskonna peatreener Craig Berube otsustas siis kuue pealeviskega kaks väravat lasknud Rob Zeppi vahetada välja Steve Masoni vastu. Iseenesest pole tegu millegi šokeerivaga, aga seda vaid siis kui mitte arvestada seda, et Mason käis 10. veebruaril põlveoperatsioonil. Sellest taastumiseks pidi tal kuluma 2-4 nädalat.

Väidetavalt olevat mängupäeval Masonile kinnitatud, et teda mängitakse vaid juhul, kui Zeppi tabab tõsine vigastus. Vaatamata 49 pealeviskele ei suutnud Flyers sel päeval siiski kaotusseisust pääseda. Kaheksa pealeviskega ühe enda selja taha lasknud Masonit nähti hiljem longates meeskonna bussi peale minemas.

Berube otsus Masonit mängitada ei meeldinud ei mängijale endale, ega ka Reese'ile ning erimeelsused otsustati lahendada lahkuminekuga.

Mason on tänavu tegemas oma parimat aastat pärast debüüthooaega 2008/09 Columbus Blue Jacketsis, mil ta valiti ka liiga parimaks uustulnukaks. Aeg näitab, millist mõju Reese'i lahkumine tema mänguvormi suhtes omab. NHL-is erinevate meeskondadega 11 aastat mänginud ja 2004. aastal Tampa Bay Lightningu ridades väravavahtide treenerina oma nime Stanley karikale saanud Reese oli Masoni poolt väga kõrgelt hinnatud. "Hokis sõltub väga palju enesekindlusest, eriti väravavahtide puhul," rääkis Mason sel nädalal antud intervjuus. "Kui ma siia saabusin oli mu enesekindlus null. Ma võlgnen talle oma karjääri, ilma "Reeserita" ei oleks ma hetkel siin."

Olles teinud suurepärase debüüthooaja - tõrjed 91.6%, keskmine sisse lastud väravate arv 2.29 - langes Masoni mänguvorm silmnähtavalt, mis andis Blue Jacketsis esiväravavahi koha lõpuks Sergei Bobrovskile. Flyersi ridades on tal alanud uus tõus. Tänavu on ta tõrjete efektiivsust hoidmas kõrgeklassilise 92.5% peal, mis tähistaks tema uut karjääri rekordit. Samuti oleks tema karjääri rekord praegune keskmine sisse lastud väravate arv, mis on 2.25.

Kommentaarid