Kas Mike Babcock võidab Jack Adamsi trofee?

Pealkirjas tõstatatud küsimust võib pidada naljakaks, kuna Mike Babcock on ehk üldse kogu NHL-i hinnatuim peatreener, aga see on karm tõsiasi. Vaatamata ühele Stanley karikavõidule ja mitmetele divisjoni tiitlitele ei ole Babcock seni veel kordagi saanud liiga parimale peatreenerile antava Jack Adamsi trofee omanikuks. Aga kas äkki tänavu saab ta selle lõpuks kätte?

(foto: David Guralnick/Detroit News)
Alates hooajast 2005/06 Detroit Red Wingsi juhtiv Babcock on oma meeskonda tüürimas järjekordsete playoff-mängude suunas, mis pikendab veelgi klubi vägevat seeriat. Seejuures, kui viimase paari hooaja jooksul on see lõpumängudele jõudmine olnud selline nibin-nabin teema, siis tänavu võivad Babcocki hoolealused juba praegu hiliskevadeks ja miks mitte ka suveks aja ära planeerida.

Mõned nädalad enne põhiturniiri lõppu ei ole Red Wings mitte ainult playoff-kohtade heitluses, vaid omatakse ka väga head võimalust korjata ära Atlandi divisjoni tiitel. Hetkel esikohta hoidavast Montreal Canadiensist jäädakse kuue punktiga maha, aga Red Wingsil on kaks mängu varuks. Babcocki juhtimisel oleks see klubile kuuendaks divisjoni tiitlivõiduks.

Red Wings on kõrges mängus sees vaatamata sellele, et tükk aega mängiti ilma esiväravavahi Jimmy Howardita ning pikalt on vigane olnud ka varumees Jonas Gustavsson. Nii on kolmas number Petr Mrazek pidanud alustama 18. kohtumises.

Lisaks on Red Wings pikalt olnud ilma oma mõne aasta tagusest suurimast väravakütist Johan Franzenist. Rootslane on peapõrutusega väljas ning tänavu osalenud vaid 33. kohtumises. Kokku on Red Wingsi mängijad enne tänast matši Columbus Blue Jacketsiga puudunud 161-st kohtumisest, olles sellega "tugev liiga keskmik". Vigastusprobleemid pole olnud kõige hullemad, aga mitmetel meeskondadel on selgelt rohkem õnne olnud. Seejuures on Canadiens ja Tampa Bay Lightning, Red Wingsi rivaalid divisjoni tiitliheitluses, olnud ühed õnnelikumad meeskonnad. Canadiens on selles edetabelis 72-ga üldse viimane sats.

Babcock on kokku pannud järjekordse hea meeskonna, mida ta ka ise väga kõrgelt hindab. Red Wings on parim karmi läänekonverentsi vastu mängiv ida sats. 24-st matšist on tänaseks tulnud 17 võitu. Oleks viimane aeg Babcock valida hooaja parimaks peatreeneriks.

Suurimad konkurendid

Peter Laviolette - Nashville Predators

Predators on tänavu teinud uskumatu tõusu, aga viimasel ajal on olnud märke sellest, et hooaja lõpuni rammu ei jagu. Ootamatult sattuti kuuemängulise kaotusteseeria peale ja peagi võib uus järgneda, sest meeskond on hetkel seiklemas Californias, kus kergeid vastaseid ei ole. Laviolette on teinud head tööd, aga kui suur täpselt tema panus meeskonna edusse siiski on? Kui Pekka Rinne poleks eluvormis, siis oleksid Predatorsi tulemused tõenäoliselt palju tagasihoidlikumad.

Jack Capuano - New York Islanders

Islanders on tänavu võrreldes Predatorsiga teinud isegi suurema tõusu, kuna mullu lõpetati 26. kohaga, aga kas see mitte polnud ootatud tõus? John Tavares jättis mulluse põhihooaja lõpu vahele ning Islanders tugevdas Nick Leddy ning Johnny Boychukiga kõvasti oma nõrka kohta ehk kaitseliini. Kui lõpuks põhiturniiri võitjateks kerkitakse, siis on raske Capuanot parima treeneri tiitlist ilma jätta, aga kui seda ei juhtu, siis võiks ta ikkagi jääda Babcocki selja taha.

Bob Hartley - Calgary Flames

Flames on endale aina rohkem fänne kogumas ja ega see ei olegi liialdus kui öelda, et tegu on NHL-i kõige põnevema meeskonnaga, aga kes mitte ei näita nende suurim tugevus ka tegelikult selget nõrkust? Ehk siis, head meeskonnad koos oma peatreeneritega ei peaks lootma korduvatele viimase kolmandiku tagasitulekutele, et playoffide konkurentsis püsida. Hartley võiks olla aasta parim treener, aga vaid juhul, kui Flames rahulikult lõpumängudele jalutab. See näib aga väga ebatõenäolisena.

Parim treener selgub NHL-i Ülekandjate Liidu liikmete hääletusel.

Kas Babcock peab Jack Adamsi võitmiseks tõesti suvel Red Wingsiga lepingu pikendamata jätma, et saada see Leafsi tõsiseks meeskonnaks vormimise eest?

Kommentaarid