Burgerimaania jätkub: Senators kerkis Bruinsist mööda

Ottawa Senatorsi imelisel tõusul ei näi lõppu tulevat. Isegi vigastused ei suuda meeskonna hoogu peatada. Ilma viimasel ajal superhoos olnud Milan Michaleki ja Matt Puempelita mängides alistati kodujääl San Jose Sharks 5-2. Tänu sellele haarati ka idakonverentsi viimane playoffide koht enda kätte.

(foto: Errol McGihon/Ottawa Sun)
Senaatorid pöörasid mängu enda kasuks viimasel kolmandikul. Sinna minna 1-2 kaotusseisuga. Mika Zibanejad viis kodumeeskonna avakolmandikul ette, aga Sharks vastas teisel perioodil kahe kolliga, mis tulid pooleminutilise vahega. Tabamuste autoriteks olid Joe Pavelski ja Chris Tierney. Oma seitsmendat järjestikust võitu jahtinud Senators ei lasknud ennast aga sellest häirida.

Zibanejadi poolt tuli kohe viimase kolmandiku alguses viik ja see muutis täielikult mängukäiku. Kui esimesed kaks kolmandikku oli võimalusi võrdselt, siis viimasel perioodil hakkas Senators domineerima. Pealevisked jäid seal lõpuks Kanada klubi kasuks 17-9. Võiduks vajalikud väravad tulid ära veidi pärast kolmandiku keskpunkti.

Alex Chiasson viis kodumeeskonna taas ette ning veidi enam kui minut hiljem kasvatas eduseisu Jean-Gabriel Pageau. Sharks ei suutnudki sellest paugust kosuda ja nii sai Andrew Hammond viimasel kolmandikul üsna kerget elu nautida. Lõppskoori vormistas tühja võrku Mike Hoffman, kes jõudis oma hooaja 26. tabamuseni. Nende arvestuses on ta kollanokkade seas kindel liider. Bobby Ryan viimistles selle väravaga oma söötude kübaratriki.

Kui Hammondi ilus seljatagust puhtana hoidmise seeria sai eelmisel nädalal lõpu, siis üks teine vägev jada läheb edasi. Temast on saanud NHL-i ajaloos teine puurivaht, kes pole kordagi oma karjääri esimese 15 stardi jooksul normaalajal kaotanud.


Senators hoiab nüüd idakonverentsi viimast playoffide kohta Boston Bruinsi ees ühepunktilise eduga ning samuti on Dave Cameroni meeskonnal üks mäng varuks.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 1 - 3 Los Angeles Kings (tipphetked)

Anze Kopitar oli 1+2'ga peatamatu ning Kings tegi põhimõtteliselt avakolmandikuga mängu ära. Sealt saadi küll vaid 2-0 eduseis, aga pealevisete arvestuses oli ülekaal tohutu - 16-3 - ja Devils lõpuks surve alt ei pääsenudki. Kena kättemaks kodus saadud 3-5 kaotuse eest ning mõistagi väärtuslikud kaks punkti playoffide heitluses. Kui seda varem juba ei tehtud, siis võib küll Devils nüüd hakata juba järgmiseks hooajaks plaane pidama.

Carolina Hurricanes 1 - 3 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Corey Crawford on täna õnnelik mees. Meeskonnakaaslased tegid talle pärast mängu kindlasti välja. Blackhawks sai avakolmandikul lühikese vahega kaks kolli, aga sattus alates teisest perioodist meeletu surve alla. Seal oli Hurricanes pealevisetega 19-6 üle, aga Crawfordi hea töö tähendas seda, et külaliste eduseis säilis. Blackhawks sai pingetest vabastava kolmanda kolli alles viimasel minutil. Andrew Shaw jõudis oma mängu teise tabamuseni ning söötjana sai Jonathan Toews kirja karjääri 500. punkti. Crawfordi kontosse jäi lõpuks 43 tõrjet. Tegu Joel Quenneville'i karjääri 750. võiduga. Lõpp hea, kõik hea.

Toronto Maple Leafs 1 - 2 Minnesota Wild (tipphetked)

Wildile üheksas järjestikune võõrsilvõit ja ühtlasi on nüüd kogu hooaja peale kokku 21 võõrsilvõitu, mis on uus klubi rekord. Leafsil lõppes selle kohtumisega 13-aastat kestnud väljamüüdud mängude seeria. Matši oli jälgimas vaid 18 366 silmapaari, mis on Air Canada Centeri 16-aastase ajaloo jooksul väikseim publikuarv.

Dallas Stars 4 - 3 Buffalo Sabres (tipphetked)

Sabres ei tahtnud oma endist bossi Lindy Ruffi kuidagi rahule jätta ja nii pidi Stars üle kümne aasta tegema esimese sellise mängu, kus kolm korda tullakse kaotusseisust välja ning võetakse normaalajaga võit. Otsustav koll tuli veidi enam kui kolm minutit enne lõppu Cody Eakini poolt. Jamie Benn skooris kaks tükki ja lisas nende kõrvale ka ühe söödu. Sabresi eest oli kaks korda täpne Brian Gionta.

Calgary Flames 3 - 2 Colorado Avalanche (tipphetked)

Flamesile pinge all ülioluline võit. Kingsi mäng oli paar tundi varem alanud ja seega oli Bob Hartley hoolealustel siin võidukohustus peal. Suurima tuhhiga mängis endine Avalanche'i mees David Jones, kes läks õhtule 1+1'ga. Omakorda endine Flamesi mees Jerome Iginla osales karjääri 1382. kohtumises, mis tõstis ta Trevor Lindeniga jagama läbi aegade 39. kohta.

Edmonton Oilers 1 - 4 Winnipeg Jets (tipphetked)

Jetsile tänavu kolmest kolm Oilersi vastu. Siin tehti mäng väga kergelt ära, kui kahe kolmandikuga saadi 3-0 eduseis. Ryan Nugent-Hopkins sai väravaga viimases kaheksas mängus kirja oma 15. punkti, aga ühe mehe mängimisest jääb regulaarselt võitmiseks selgelt väheks.

Kommentaarid