Muinasjutu uus peatükk: Dubnyk valiti veebruari parimaks mängijaks

Tänavuse hooaja üks imelisemaid lugusid on see, kuidas Devan Dubnyk on kerkinud üheks NHL-i parimaks väravavahiks. 28-aastane jänki, kes vajus mullu AHL-i, on Minnesota Wildi playoffide heitlusesse tagasi sikutanud ning suurepärased esitused on talle toonud ka veebruari parima mängija nimetuse.

(foto: Sergei Belski/USA TODAY Sports)
Dubnyk tegi möödunud kuul kaasa 14. kohtumises, kust ta tõi Wildile 11 võitu. Nendes mängudes sai ta oma nimele kolm puhast paberit. Mõlemas arvestuses oli ta veebruaris liiga parim. Jaanuari keskel Arizona Coyotesist Wildi siirdunud Dubnyk on tänavu 39. kohtumisega püstitanud juba nii võitude (24) kui nullimängude (6) arvestuses karjääri rekordid. Kuu parima mängija valimisel seljatas ta Carey Price'i ja eelmise kuu võitja Aleksandr Ovetškini.

Veebruari parimaks uustulnukaks valiti New York Islandersi Anders Lee. Kunagine drafti 6. ringi valik korjas veebruaris 15 mänguga sama arvu punkte (7+8). Nende hulgas oli kuu keskel supermäng, kus ta kogus Columbus Blue Jacketsi vastu neli punkti, mis kõik tulid söötudest. 24-aastane jänki on tänavu võiduväravate osas kuuega kollanokkade parim. 20 väravaga on ta uustulnukate seas 3. kohal ning 33 punkti annavad talle 5. positsiooni.

Kommentaarid